avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta de mana

parintii au cumparat in 1975 un teren de 315 mp cu tot ce era construit pe el cu vecinii A,B,C si strada D .nu au facut alt act,au facut o casa pentru care au primit amenda fiind fara autorizatie,platesc impozit la financiar pe numele lor,au toate utilitatile +buletin la adresa aceea dar nu au ACT DE PROPRIETATE.am dat in judecata sotia vanzatorului [acesta a decedat] in 2008 pentru a face acte si ni sa respins ca nu poate demonstra ca a fost proprietara [ea cumparase tot cu chitanta prin 1960 si nu mai are chitanta ].Am luat alt avocat care a dat in judecata primaria si ni sa respins pe motiv ca nu cu primaria trebuie sa ne judecam ci cu fosta proprietareasa care a spus la judecatorie ca ea nu are nici o pretentie deoarece a vandut de buna credinta...terenul in realitate are 570mp diferenta fiind de la o extindere peste un teren care nu se stie cui apartine pentru a beneficia de utilitati...care sunt pasii care trebuie urmati sa facem acte acum nemaiavand banii necesari pentru angajarea unui avocat deoarece am pierdut peste 50 milioane cu cei 2 avocati anteriori...MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 14:17, 17 Mai 2010
introduceti actiune in instanta, la judecatorie ptr,, hotarare care sa tina loc de act autentic '' pe baza chitantei de mana semnata cu fostul proprietar
Să ne spuneţi care a fost obiectul acţiunilor pe care le-aţi formulat şi dacă aţi invocat uzucapiunea.
Oricum fără avocat cred că nu veţi putea face mare lucru.
asa am facut la primul proces si am pierdut deoarece am adus vanzatoarea acolo si instanta a hotarat ca nu poate demonstra ca a fost proprietara.Sa introducem o noua actiune si sa citam vanzatoarea cu domiciliu necunoscut ?
Incercati sa aflati de la Primarie in baza carui act a fost inscris la rol fostul proprietar. Trebuie sa gasiti in arhiva Primariei chitanta doveditoare din 1960. Avocatii vor merge pe calea uzucapinii de 30 de ani...situatie ce poate fi demonstrata cu actele de la Primarie , martori...instanta constatand ca ati posedat cu buna credinta ..urmand a va emite titlul.
exact pe uzucapiunea de 30 ani a mers avocatul,cu chitanta in original,cu vanzatoarea la proces,cu martori vecinii,cu certificat de atestare fiscala de la primarie,cu copie dupa chitantele cu care sa platit impozitul PE NUMELE PARINTILOR MEI ,si am pierdut.

Alte discuții în legătură

Obtinere drept de proprietate roburtr roburtr Buna ziua. In urma cu 5 ani de zile am cumparat de la cineva un teren intravilan.. La momentul cumpararii am facut un precontract de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Pamant cumparat fara acte anamaria_stefan anamaria_stefan Buna ziua, In urma cu mai bine de 10 ani parintii mei au cumparat 2 ha de pamant. nu a fost facuta nicio hartie notariala, nici macar o chitanta de mana. ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate fcostea fcostea Buna seara, Am o ruda care se confrunta cu urmatoarea problema: In 1974 a achizitionat un teren cu o suprafata de 2200 mp insa (din cate mi-a spus) atunci ... (vezi toată discuția)