avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Unde sa depun cererile
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Unde sa depun cererile

Buna ziua,

Am doua societati comerciale, vreau sa declansez falimentul la ambele pentru ca nu am bani de avocat ma voi ocupa eu de acest lucru atat cat ma pricep si maine doresc sa depun cererile de intrare in faliment insa am cateva necunoscute, daca sunteti amabili sa-mi raspundeti va sunt recunoscator:
- Prima ar fi unde se depun cererile, o societate are sediul in Ilfov, iar alta in Bucuresti sector 3 ( daca la cea din Ilfov presupun ca la Judecatoria Cornetu dar nu sunt sigur, la cea din Bucuresti sector 3 trebuie depusa la Tribunalul Bucuresti sau la Judecatoria sector 3) ?
- Aceste cereri trebuiesc depuse la registratura Judecatoriei, cu vreo mentiune legata de materia juridica sau o anume sectie 5, 6 comerciala sau toate acestea le va face persoana care inregistraza cererea?
- Cererile trebuiesc facute in dublu exemplar, cand voi depune cererile presupun ca voi avea nevoie de actul meu de identitate sau si de altceva
- Unde se platesc taxele acelea de timbru si cat este cuantumul lor si daca mai am nevoie de alte timbre sau alte taxe de platit ?


Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:34, 18 Mai 2010
Cererile se depun la tribunalul din raza sediului societatii, in doua exemplare si taxele se achita la directia fiscala de unde-si au sediul societatile.
Taxa de timbru e in valoare de 120 lei si timbru judiciar de 0,3 lei de la posta se cumpara.

Asta inseamna ca taxa de 120 de lei trebuie sa o platesc la Primaria Glina iar la cealalta la Trezoreria sector 3, si daca se poate un sfat sa depun si actele cerute la art. 28 aliniatul 1 sau sa merg pe art. 28 aliniatul 2 pentru ca, contabila mea mi-a gresit actele si sunt greu de refacut si nu vreau sa ma leg la cap cand nu ma doare iar debite sunt destule mai ales la stat, daca puteti sa-mi dati un sfat din experienta.

Va multumesc,
cealalta la Trezoreria sector 3

NU la trezorerie !
la DITL Sector 3 care are contract cu posta pt incasarea acestei taxe !
Din practica va sfatuiesc sa depuneti actele prevazute la art 28 ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog cateva lamuriri la cele patite astazi la judecatorie cosminghe cosminghe Buna ziua, Astazi am vrut sa depun cererile de insolventa a doua societati la una sunt unic administrator si actionar si la a doua ... (vezi toată discuția)
Tribunalul bucuresti/ unde taxa de timbru ? calin_andrei calin_andrei Salut, Dosarul este la Tribunalul Bucuresti, reclamanta are sediul in alt oras; unde pot sa platesc taxa de timbru in Bucuresti? La ceva taxe locale? Si ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua Avem un debitor persoana juridica, cu sediul social in Buftea. Am sunat la Trezoreria Buftea, sa-mi furnizeze contul in care pot vira taxa ... (vezi toată discuția)