avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare avans sub forma de imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare avans sub forma de imprumut

buna ziua
Anul trecut ne-am hotarat sa cumparam o casa prin credit bancar, insa proprietarii nu aveau actele facute ( succesiune, intabulare, cadastru) si nici bani sa le faca. Asa ca le-am platit o suma de 8000 ron sub forma de avans insa fara nici o hartie semnata , nimic, urmand ca dupa ce iese succesiunea pe numele lor sa facem un precontract. Ei au facut demersurile pentru acte, insa dupa ce a venit criza, noi nu am mai putut face credit bancar si le-am spus ca vrem banii inapoi ptr ca nu mai putem cumpara casa. Ei ne-au promis ca dupa ce o sa vanda casa o sa ne dea banii inapoi. Acum dupa 1 an au vandut casa dar ne spun ca nu ne mai dau nici un ban inapoi ptr ca e dreptul lor sa retrina banii daca noi ne-am razgandit. problema e ca nu avem nici un act la mana ca le-am dat banii, doar martori. Cum am putea recupera acesti bani?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:04, 19 Mai 2010
Trebuie să-i acţionaţi în instanţă dar vă trebuie un avocat bun care să ştie exact ce trebuie să facă.
Aţi făcut foarte rău că nu aţi scris două rânduri pe o bucată de hârtie cât de mică dar cu valoare mare.
credeti ca avem sanse tinand cont ca am umblat peste tot ( la notar, la primarie ) cu ei sa-si rezolve actele, insa intr-un final ne-am razgandit dar nu am facut nici o hartie ???
Cert este ca cineva trebuie sa va restituie suma de 8000 lei dati ca avans, in principiu, doar in prezenta unor martori fara o dovada scrisa. Trimiteti o conciliere debitorului, cu confirmare de plata, prin care ii cereti sa va inapoieze suma ''imprumutata'', practic, si sa va raspunda in scris. Din cate imi spuneti, dansii recunosc faptul ca d-voastra le-ati dat banii. Asadar, puteti sa-i chemati in judecata, iar instanta va hotari daca trebuie sau nu sa va restituie banii. Avansul este pierdut in cazul in care exista un contract sau un precontract sau oferta acceptata si in cazul in care este mentionat expres acest lucru.
Nu exista nici un precontract, nimic. Nu am apucat sa facem nimic pt ca la " sfatul " notarului nu puteam sa incheiem un precontract cu ei daca ei nu erau proprietarii casei ( actele de succesiune nu erau finalizate) . dar inclusiv serviciile notarului si toate impozitele noi le-am platit, insa fara sa aparem noi pe chitanta ci doar le-am dat banii in prezenta acelor oameni.
suntem disperati, daca pierdem acesti bani va fi foarte greu pentru noi.......
daca exista un precontract , avansul era pierdut, intrucat vanzarea nu s-a mai realizat din vina dvs.
daca puteti proba cu martori ca ati dat banii cu titlu de imprumut, sa zicem ca aveti o sansa, dar veti cheltui destul de mult fara a avea vreo garantie ca-i veti recupera

Alte discuții în legătură

Imprumut fara dobanda - baza legala ursulici ursulici Va rog sa ma ajutati cat mai repede in aceasta problema. O colega de servici a sotiei mele are precontract incheiat spre vanzarea unui imobil. Dar are si o ... (vezi toată discuția)
Am achitat avans pentru o casă sub formă de contract de împrumut autentificat, dar, din motive obiective, nu mai vrem să cumpărăm imobilul. Îmi pot recupera toți banii împrumutați? elanicole elanicole Am împrumutat o sumă de bani prin notar cu condiția ca daca nu imi returnează suma până la data specificată să primesc înapoi dublu sumei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)