avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... revenire din concediu crestere copil / spor audit
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

revenire din concediu crestere copil / spor audit

Am o rugaminte si poate ma ajuta si pe mine cineva. In anul 2008 in luna iunie am intrat in concediu de crestere copil pana la doi ani. Mentionez ca sunt functionar public si lucrez intr-o primarie de comuna. La vremea aceea ( iunie 2008 ) salariul meu de incadrare era de 936 lei la care se adaugau urmatoarele sporuri :
- spor de vechime 10%
-spor de audit 25 %
- salariul de merit 15%
As vrea sa stiu daca , acum cand am inceput serviciul am dreptul la sporul de audit conform legii unice de salarizare , unde se face referire la salariul din luna decembrie 2009 cand eu am fost in concediu crestere copil.
Va multumesc .
Pentru ca nu prea s-a sinchisit nici un specialist sa va dea vreun raspuns, incerc eu unul, dar care trebuie verificat.

Al micut (care nu se ulita pe unde calca) s-a laudat ca pune economia pe picioare inca la adoptarea proiectului bugetului de stat pe anul 2009 si prin reducerea sau eliminarea unor sporuri. Spunea ca va elimina indemnizatia de 25% pentru auditul public din cadrul institutiilor publice, iar activitatea se va va fi considerata sarcina de serviciu.
Ma indoiesc ca aceasta sa sa fie reintrodusa in 2010.
Nu stiu daca s-a tinut de cuvant.
Art. 18 alin. (3) din Legea nr. 672/2002 privind auditul public intern5 dispune ca “Auditorii interni au un nivel de salarizare corespunzator ierarhiei acestei functii in cadrul sistemului de salarizare a functionarilor publici; totodata, auditorii interni beneficiaza de un spor pentru complexitatea muncii de pana la 25% aplicat la salariul de baza brut lunar”.

Deci, din coroborarea ultimelor doua dispozitii mentionate mai sus cu art. 6 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/2009 reiese ca si in anul 2010 se vor acorda sporul de control financiar preventive si sporul de de audit in aceleasi conditii ca in anul 2009.
Toate aceste sporuri au caracterul unor sume compensatorii cu caracter tranzitoriu care se vor include in salariul de baza in anul 2010 pentru a acoperi diferenta dintre salariul de baza din decembrie 2009 si cel din ianuarie 2010.
Mai multe aflati pe www.avocatnet.ro/content/art...
Acum am inteles ca se pare chiar se va modifica legea de baza, iar sporul va fi de 25% si nu de pan ala 25%.
Succes!
Strict si la obiect...conform legii 330/2009, salariul dvs. va fi stabilit prin echivalare cu cel al uneui angajat pe un post cu grad profesional similar cu al dvs, aflat in plata la data revenirii dvs. din concediu. Cum in 2008, in octombrie, s-a facut majorarea salariului de baza, iar uitandu-ma pe anexe si pe incadrarea comunicata de dvs, inclin sa cred ca sunteti incadrata referent/inspector de specialitate, II, cu studii superioare.
Daca este asa, salariul de baza pentru aceasta functie a fost ridicat in octombrie 2008 la 1016 RON, la care vi se vor adauga, in conditiile reincadrarii, sporul de vechime in munca de 10% si sporul de audit, ca si compensatie cu caracter tranzitoriu. Daca facem un mic calcul, avem 1016+102+254=1372 noul dvs. salariu de baza, dupa revenirea din CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de auditor nicolina01 nicolina01 Buna ziua, am si eu o intrebare:daca stie cineva care este sporul de auditor pentru o persoana incadrata la o unitate bugetara (primarie) pe post de ... (vezi toată discuția)
Spor de complexitate pentru auditorul intern flexi flexi Cum pot aplica sporul de complexitatea muncii pentru auditorul intern conform legii 330/2009: - ca o suma compensatorie cu caracter tranzitoriu; - ca procent. (vezi toată discuția)
Reincadrarea este corecta? marynuksavu marynuksavu sunt icadrata in cadrul PMP - OFICIUL PUBLIC PROIECTdin anul 2001:inspector I A, in anul 2008 am absolvit cursurile facultatii de contabilitate,iar in anul ... (vezi toată discuția)