avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contracte furnizori - Asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contracte furnizori - Asociatii de proprietari

Mama mea lucreaza la o asociatie de locatari.O persoana de la alta asociatie a obtinut sentinta de a administra unele blocuri de la ea in schimb furnizorii de utilitati nu vor sa incheie contracte cu dansa pana nu sunt la zi cu restantele si din aceasta cauza toate acestea sunt facturate in continuare la mama mea,desi persoana cealalata a inceput sa incaseze banii de la locatari chiar daca ea nu poaet achita aceste datorii deoarece toate sunt facturate,dupa cum am precizat mamei mele.Ea nu poate achita facturile partial deoarece incasarea la sociatatile de utilitati se face la valoarea intreaga a facturii iar din aceasta cauza se aplica penalitati la toata valoarea facturii si ea niciodata nu va putea achita acestea daca nu ea incaseaza banii,iar cealalta persoana le incaseaza ilegal,nu?
fara suparare aici noi nu dam legi ci doar ne expunem din cunostiintele noastre, in situatia de fata sunt 2 situatii: daca se merge diresc la casieria furnizorului de utilitati se poate plati de catre orice persoana, nimeni nu ne legitimeaza daca suntem administratori sau nu, iar in cazul in care platim prin bilete de ordine de la o banca, cec, etc. atunci trebuie sa fim administrator, presedinte sau vicepresedinte in cazul respectivei asociatii si sa avem specim de semnatura in actele depuse la acea banca. O ZI BUNA TUTUROR!!!
@Ynocentta

:spam: :magic: faceti confuzie intre contul de banca al unei asociatii...daca are cont in banca
Si altceva este contul asociatiei de la furnizor. Aici orice asociatie are contul ei si in acest cont poate face plati. La asta v-ati referit Dv. ca nu oricine poate face plati la furnizor...si eu v-am zis ca se poate. E o chestie generala, nu numai facuta de mine....
Va rog ;)stimata user sa nu va mai bagati unde nu va pricepeti si unde le prindeti "dupa ureche".
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
elga50, moderator
Imi pare rau,dar chir nu sunt povesti.Bine,pana la uram nu m-am exprimat corect,era vorba de asociatii de proprietari si administratorii acestora.Ideea este ca daca furnizorul de utilitati are contract cu o anumita asociatie atunci ii factureaza si incaseaza tot de la aceea asociatie.Nu pot merge eu de exemplu direct ca sa platesc,caci asa imi vine,nu?
Iar daca administratorul celeilalte societati a obtinut sentinta pentru asociatia la care lucreaza si le-a prezentat locatarilor atunci oamenii merg la ea sa plateasca dar ea,daca nu ii sunt facturate aceste utilitati,(de exemplu isi face singura calculele la apa dupa consumurile de apometre si asa incaseaza,fara a-i deconta(caci furnizorul de apa va incasa factura de la asociatia careia i-a facturat))atunci nici nu-i poate deconta dar incarcata cu facturi tot mama mea ramane.Iar penalitatile curg pentru facturile asociatiei la care lucreaza.
Haideti sa o luam usurel ca vad ca suntem tot in ceata.
Un administrator este angajat de asociatia de proprietar.
Dv. spuneti ca a obtinut sentinta. S-au judecat cine cu cine si pentru care motiv, astfel incat administratorul sa primeasca o sentinta?

Inca o data, in contul de la furnizor oricine poate plati orice suma in contul unei asociatii, deci si noua administratora poate plati cu banii incasati de la locatari.

Mama Dv. nu figureaza in evidentele furnizorului, acestuia nepasandu-i cine ii achita sumele datorate, noul, vechiul administrator...sau nea Ionica de pe strada.
La furnizor apare in evidenta sa asociatia, ca persoana juridica, nu persoana administratorului.

Dar acum eu va intreb: mama Dv. daca nu mai e administrator la acel bloc, de ce nu preda actele si tot ce mai are de predat noului administrator?
Bine si va multumesc pentru timpul acordat.
Mama mea este admninistratoare la doua sau trei cartiere de blocuri de prin anii 80.
O administratoare de la o alta asociatie de locatari a primit sentinta de a prelua blocurile respective.Mama a si vrut sa predea situatia la zi pentru acele blocuri,dar cei de la apa n-au vrut sa incheie contract cu dansa deoarece nu vrea sa preia datoriile si nici sa rezilieze contractul cu mama pana nu este la zi.
Dansa a inceput sa incaseze banii pentru consumuri fara facturi,pe baza citirii de la apoemtre iar mama din aceasta cauza nu poate achita partea din facturi aferenta blocurilor respective.Si m-am intersat,cei de la utilitati nu incaseaza de la alte persoane.
Ma puteti ajuta,va rog frumos?

Alte discuții în legătură

Asociatie nou infiintata predescughe predescughe sunt o asociatie nou infiintata 2 scari din 3 dintr-un bloc cu desprindere din asociatie veche 3 blocuri a cate 3 scari. furnizorii de utilitati nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Bani incasati fara pv de predare primire melinda75 melinda75 Buna ziua, O persoana de la o asociatie de proprietari a obtinut sentinta de la Judecatorie si a inceput sa adune de vreo trei luni banii de la locatarii ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari subcontractant al altei asociatii de proprietari valentinneagu87 valentinneagu87 Buna ziua, este legal ca o asociatie de proprietari care are contract cu Apa Canal sa refactureze consumul de apa catre o alta Asociatie de Proprietari din ... (vezi toată discuția)