avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune de parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune de parti sociale

As vrea sa stiu ce se poate face in cazul in care unul dintre actionari nu semneaza cesiunea? Actionarul care nu vrea sa semneze detine 5% din actiuni.
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 09:41, 19 Mai 2010
Semnatura lui nu are nici o importanta totul depinde de avocat si de administrator , administratorul detine puterea deplina si poate cesiona firma fara a fi nevoie de actionarul cu 5 % il poate si schimba fara acordul acestuia montanluxtravel@yahoo.com daca ai probleme schimba avocatu .
Draga MONTAN, din pacate, ma vad nevoita sa te contrazic.

Administratorul societatii nu are putere de decizie, acesta are drept de vot numai daca este si asociat in cadrul societatii.

Administratorul are obligatia (printre altele) de a aduce la indeplinire cele hotarate de asociati in cadrul adunarii generale a asociatilor.

Potrivit art. 202 din Legea 31/1990

(1) Partile sociale pot fi transmise intre asociati.

(2) Transmiterea catre persoane din afara societatii este permisa numai daca a fost aprobata de asociati reprezentand cel putin trei patrimi din capitalul social..

Art. 193

(1) Fiecare parte sociala da dreptul la un vot.

"Administratorul nu detine parti sociale decat daca este si asociat."

(2) Un asociat nu poate exercita dreptul sau de vot in deliberarile adunarilor asociatilor referitoare la aporturile sale in natura sau la actele juridice incheiate intre ele si societate.

(3) Daca adunarea legal constituita nu poate lua o hotarare valabila din cauza neintrunirii majoritatii cerute, adunarea convocata din nou poate decide asupra ordinii de zi, oricare ar fi numarul de asociati si partea din capitalul social reprezentata de asociatii prezenti.

Trebuie vazut si actul constitutiv al societatii.

Daca asociatul care detine 5% din capitalul social nu este de acord cu cesiunea, eu recomand convocarea adunarii generale extraordinara a asociatilor.

Cred ca este vorba de un SRL (parti sociale) si nu de un SA (actiuni).
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Denisa Stanca, Avocat
Pentru a fi inregistrata la ORC toti asociatii trebuie sa semneze hotararea AGA sau actul aditional.
sa fim seriosi!!
stam in drum de o semnatura??
ART. 191
(1) Hotărârile asociaţilor se iau în adunarea generală.
(2) Pentru hotărârile având ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociaţilor, în afară de cazul când legea sau actul constitutiv prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate hotarare a.g.a. cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca din AGA unei societati comerciale fac parte 3 persoane si la o sedinta participa doar 2 persoane (care si semneaza ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv srl mihdan mihdan Buna ziua O mica neclaritate.. Daca asociatii reprezentand 80% intr-un srl doresc modificarea actului constitutiv si cel ramas cu 20% nu doreste , este ... (vezi toată discuția)
Schimbarea administratorului ce detine 10% din partile sociale ale societatii lorik_elena lorik_elena Buna ziua, as dori sa stiu care este procedura legala de inlocuire a administratorului societatii, daca acesta detine 10% din partile sociale? Unde trebuie ... (vezi toată discuția)