Tatal meu, etnic german, a fost deportat din 01.01.1945-14.12.1949 in URSS. Perioada mai sus mentionata, figureaza in cartea lui de munca. Mai mai am ca dovezi ale deportarii sale 2 carti postale, trimise din Crimeea mamei.
Intrebarea mea este: care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru obtinerea de despagubiri si care sunt actele necesare?
Mentionez ca mama mea mai este in viata(are 95 de ani) si ca mai am 2 frati.
trebuie urmata procedura din legea nr. 221 / 2009. pe scurt, o cerere de chemare in judecata.
va recomand un avocat care a mai avut astfel de procese, pentru ca procesul nu e chiar simplu...
Am citit intrebarea dumneavoastra,azi 11 octombrie 2011.Inteleg ca tatal dumneavoastra are mai multe de 90 de ani.In prezent ma ocup de cazul bunicului meu,arestat si el in ianuarie 1945.Aratati ca tatal dvs.a fost arestat la 01 ianuarie 1945.Din verificarile mele,arestarile s-au efectuat in urma unui ordin telefonic al fostei Sigurante,dat la ora 21,30 in seara de 10 ianuarie.Dar aceasta este mai putin important.
In cazul in care nu ati inceput un demers legal,va pot consilia.Totusi,ma puteti ajuta si dumneavoastra cu date pe care le cunoaste tatal,fiind la aceasta data unul dintre putinii supravietuitori.
Legislatia muncii
radud62
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca Memorandumul MMFPSPV(Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice) aprobat de guvernul ... (vezi toată discuția)