avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Programe de spionare instalate pe calc. unde lucrez la ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Programe de spionare instalate pe calc. unde lucrez la firma

Ma intereseaza cum ma protejeaza legea (si mai precis care lege) in cazul in care am descoperit pe calculatorul meu de la servici programe de spionare (keyloggere) instalate de sefi FARA CA EU SA FIU ANUNTATA!!!
Mentionez ca respectivul program imi pastra toate parolele, informatiile personale, mailurile personale, etc. Facea printscreen-uri la fiecare minut.
Sunt de acord ca e calculatorul firmei si poate face ce vrea cu el, dat totusi eu ca angajat nu tb sa stiu acest lucru? Mi se poate viola intimitatea chiar asa????
Astept un raspuns (destul de) urgent! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 10:41, 11 Septembrie 2009
sunt de acord.... se incalca intimitatea....nu ati semnat cumva vreun act aditional care va obliga la numite chestii cu calculatorul? temei legal.....mai intreb in stg dreapta...poate aflu ceva.....pana atunci urmaresc si topicul
Nu am semnat absolut nimic.. Ni se baga acum pe gat sa semnam o declaratie de confidentialitate, cererea de angajare (fara sa fi citit fisa postului si regulamentul intern), precum si fisa personala, unde se cer detalii despre sot, locul lui de munca..etc..Cum sa semnez aceste documente la 1 an dupa angajare???
Aveti grija! Cu astfel de documente se acopera scapari juridice initiale. De regula sunt greu de demolat ulterior.
Despre contract, vedeti daca nu aveti chiar nici o fraza, ambigua sau clara, care se poate referi la munca dv. in fata calc. (ca orice faceti la birou le apartine, ca au dreptul sa verifice etc).
pai avand in vedere de situatia reletata nu sunteti obligata sa semnati nimic..... nici altfel nu va pot obliga sa semnati ceva.... pentru confidentialitate nu este termen...daca da azi se decide ca informatiile utilizate de mine sunt confidentiale azi se face confidentialitatea..... dar aceste chestiii merg de regula mutual..... si ei au obligatii
Pai eu nu am semnat decat contractul de munca..cel care este standard de la ITM...nu stiu sa fie acolo o asemenea clauza...bine adica contractul de munca oricum te obliga sa pastrezi secretul de serviciu..dar eu vreau sa stiu daca e legal instalarea de programe spy fara stirea mea.

Alte discuții în legătură

Spionare angajati de catre angajator. limita legala 2016 ! JohnDhoe JohnDhoe Buna ziua, As dori sa stiu daca ma puteti lamuri cu o problema, avand urmatoarele date: Firma este autorizata sa prelucreze date avand caracter ... (vezi toată discuția)
Nelamurire monitorizare calculator Marcel_ Marcel_ Buna ziua ! Am o nelmaurire legata de monitorizarea unui calculator. Sunt un administrator de retea la o firma si am o colega la a carui calculator am tot ... (vezi toată discuția)
Monitorizare pc la serviciu fara anuntarea angajatului ContSters304089 ContSters304089 De curand am descoprit la servici ca PC=ul este monitorizat observand ca antivirusul a gasit acel program. Nu am fost anuntat nici in scris si nici verbal de ... (vezi toată discuția)