avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajare din somaj si pers peste 45 ani
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajare din somaj si pers peste 45 ani

As dori sa stiu pasii pentru angajare din somaj si a pers peste 45 ani.
S-a deschis contul pentru subventii la Trezorerie si am deja adeverinta de la AJOFM cu angajarea din somaj.Deducerea se refera numai la contributia angajatorului ?
Cum completez declaratia 102 si declaratie la somaj?
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 09:37, 19 Mai 2010
prevederile legii 76/2002
Art. 85. - (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor incadrate din aceste categorii, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 2 ani.
(2) De facilitatile prevazute la alin. (1), cu exceptia contributiei la bugetul asigurarilor pentru somaj, datorata de angajator pentru persoanele respective, beneficiaza si angajatorii care, in raport cu numarul de angajati, nu au obligatia, potrivit legii, de a incadra in munca persoane cu handicap, daca incadreaza in munca pe durata nedeterminata persoane cu handicap si le mentin raporturile de munca sau de serviciu cel putin 2 ani



in declaratia 102 veti inscrie suma 1.datorata si 2.suma deductibila..vezi formular

completarea declaratiei de somaj este putin mai speciala,ca sa intelegeti va dau link
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati angajator in caz de angajare somer peste 45 de ani Cons67 Cons67 Exista prevazut in legislatie vreo facilitate pentru angajator in cazul angajarii unei persoane peste 45 de ani aflate in somaj (scutire/reducere CAS, CASS si ... (vezi toată discuția)
Avantaje la angajarea unei persoane cu varsta de peste 45 de ani duduian duduian Ce avantaje are angajatorul care angajeaza persoane de peste45ani?Multumesc! (vezi toată discuția)
Angajati cu varsta peste 50-55 ani maria_2016 maria_2016 Citisem cu ceva timp in urma, ca angajatii care angajeaza persoane cu varste de peste 50-55 ani, beneficiaza de scutiri la plata asigurarilor pentru ... (vezi toată discuția)