avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anjajarea unui pensionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anjajarea unui pensionar

Buna ziua.
Confor Legi 49/2010 , la atingerea varstei de pensionare si a stagiului minim de cotizare , angajatorul constata cazul de incetare de drept a raportului de serviciu . ( Si in cazul functionarilor, si in cazul contractualilor ) .
Am un angajat care are pensie anticipata , si un angajat care este pensionat la limita de varsta si lucreaza ca si personal contractual la noi. Pe ei pot sa-i mai pastrez .
Mentionez ca suntem in cazul unei administratii locale .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:26, 19 Mai 2010
Ehe, poti cat vor ei pana la adanci batranete.
Era o OUG prin 2008, care interzicea, dar cei care urmeaza sa se pensioneze de la CC, au decis ca este neconstitutionala. Normal, nu?

Revin: E vorba despre OUG nr. 230/2008 care a fost declarata neconstitutionala prin decizia Curtii Constitutional enr. 82/2009.

Nu prea imi este clar ce este cu "anticipatu". Poate primesti alte infromatii.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
Anticipat - iesirea la pensie inainte de implinirea varstei de pensionare , la cerere .
Multumesc.
teoretic, pe cel care e la pensie de drept, nu puteti sa-l mai pastrati. practic...asteptam si noi "portite" de salvare. este un topic pe aceasta tema,in sectiunea referitoare la dreptul muncii.:)
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
mihaicalinescu2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare femei freeanifer freeanifer Cum aflu cind a fost publicata in MO ordonanta de urgenta a guvernului data pe data de 9.11.2018 privind dreptul femeii de a se pensiona la cerere la 65 de ... (vezi toată discuția)
Consilier al primarului daniel26 daniel26 As vre sa stiu daca postul de consilier al primarului intra sub incidenta oug care a blocat posturile in administratie avand in vedere ca acesta este numit si ... (vezi toată discuția)
Oug nr.320/2008 a fost anulata? ContSters74189 ContSters74189 Cum pot face rost de decizia ce a anulat controversata ordonanta?Daca ma puteti ajuta ...astept un raspuns.Va multumesc anticipat!:) (vezi toată discuția)