avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fosta Imobiliara RA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fosta Imobiliara RA

Buna ziua,

Este prima oara cand scriu in acest forum, dar va citesc de mult timp si in primul rand vreau sa va spun ca apreciez foarte mult raspunsurile primite aici.
Poate ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat.
In familia noastra exista o garsoniera care apartine bunicii sotului. Cu acordul tuturor vrem sa o trecem pe numele nostru. Problema este ca actele nu se gasesc de nicio culoare... am fost pe la notariatul unde s-a incheiat in '93 contractul - lipseste. Ne-au trimis undeva prin bd. Expozitiei, unde la fel, nu se gaseste. Ne-au trimis la arhivele primariei sector 3, care la randul lor au spus ca nu e de competenta lor si ne-au trimis din nou in Expozitiei.
Pana la urma am aflat ca trebuie sa ajungem la arhivele fostei firmei Imobiliara RA, pentru ca cu ea s-a incheiat contractul de vanzare cumparare, si ca ar trebui sa mai existe acolo o copie. Dar unde as putea sa gasesc aceasta Imobiliara RA?? am cautat tot internetul in sus si-m jos, am intrebat, nimeni nu stie nimic....
Va rog frumos, ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:37, 31 August 2018
Nu as putea sa va spun un este Imobiliara RA :O, dar pot sa va indrum spre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, unde sa verificati opisele pentru a vedea daca respectivul contract este transcris. Daca aveti noroc si este transcris, puteti solicita o copie conform cu originalul existent in arhiva.
Succes!
Multumesc mult pentru raspuns!
Am fost acolo -e in bd. Expozitiei - si problema e in felul urmator: ei au contractul original mai mult ca sigur, dar nu-mi pot da decat o copie conform cu originalul - copie care, conform functionarului de acolo, este ca valoare sub o copie legalizata la notar. Pentru tranzactii imobiliare (vrem sa vindem garsoniera) am inteles de la notar ca trebuie neaparat DUPLICAT emise de cine a facut actul initial (in cazul asta Imobiliara RA), orice altceva este useless.

Dvs. cautati fostul ICRAL Sector 2 !

APOLODOR SA ICRAL SECT. 2
STR. ICOANEI, Nr. 17, Loc. BUCURESTI, Sector 2, Jud. BUCURESTI, Cod poştal: 020451
Telefon : 0212118440

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Dupa multe insistente la AFI, am reusit sa dau de o doamna draguta la Contracte care ne-a spus ca ne elibereaza ea duplicat dupa contract. Asta dupa ce luni de zile ne-au tot spus ca nu e la ei, ca nu are ce cauta la ei....
Nu mi-a dat termen, a zis sa mergem saptamana viitoare sa incercam.
Uf! acum trebuie sa aflu de unde facem rost de procesul verbal al garsonierei (evident ca nici pe acela nu il avem).
Am inteles ca "undeva pe la Primaria de sector"...
Aveti idee la ce se refera?
Este vorba de procesul-verbal de predare-preluare-receptie a locuintei care s-a incheiat intre ICVL (actuala Romconfort) si cumparatorul apartamentului. Asa este cel putin in cazul meu - apartamentul a fost cumparat in 1985 de la ICVL.
Inteleg ca bunica dvs a cumparat garsoniera in 1993. Ce intreprindere a construit blocul si in ce an? Intrebati vecinii din bloc care locuiesc acolo de cand s-a construit blocul. Aceste procese-verbale trebuie sa existe in arhiva firmei care a construit blocul.


Alte discuții în legătură

Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: ... Ileana2022 Ileana2022 Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: este scrisă greșit scara, atât în contractul de vânzare-cumpărare (întocmit în ... (vezi toată discuția)
Prima casa - acte notar gabyshtoi gabyshtoi Bună ziua! Doresc să cumpăr un apartament vechi prin Prima Casă și am următoarele neclarități: Notarului îi sunt necesare toate intabulările și ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de predare primire mihamihaela06 mihamihaela06 Buna ziua, In anul 2000 am cumparat o garsoniera de la o persoana fizica printrun contracr de vanzare cumparare. Nu am procesul verbal de predare primire al ... (vezi toată discuția)