avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu un apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu un apartament

Am cumparat un apartament anul trecut, iar acum a aparut sora fostului proprietar care sustine ca este si ea mostenitoare la acest apartament si ca fratele ei a dezbatut succesiunea cu 2 martori mincinosi.
Mentionez ca acesta in momentul vanzarii era proprietar in contract.
Pot pierde apartamentul? Ce se poate intampla? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:22, 19 Mai 2010
In situatia mentionata este posibil sa fiti actionat in instanta,partea interesata sa promoveze actiune revocatorie(pauliana ) prin care sa solicite in baza probelor ,
revocarea contractului de vanzare-cumparare si revenirea la situatia anterioara tranzactiei
Nu-l pierdeţi.Sunteţi cumpărător de bună credinţă.
Sora se poate răfui cu celălalt moştenitor, nu cu d-voastră.
Daca a fost cumparat, deci l-ati dobandit printr-un act cu titlu oneros, sunteti cumparator de buna credinta si nu il puteti pierde.Sora sa ceara despagubiri de la fratele sau.
Daca este adevarat ceea ce sustine sora vanzatorului, este foarte posibil ca certificatul de mostenitor sa fie atacat si anulat. Aici apar mai multe elemente ce trebuiesc avute in vedere.
In atare situatie, in loc de unic proprietar, vor fi doi proprietari.
Soarta contractului de vanzare cumparare pe care dvs l-ati incheiat numai cu unul dintre proprietari tine de modul in care se va efectua partajul intre cei doi.
Daca apartamenul ii va reveni celui de la care ati cumparat, dreptul dvs de proprietate se consolideaza, iar daca apartamentul va cadea in lotul celilalt mostenitor, contractul de vanzare cumparare se va desfiinta.
In cazul desfiintarii contractului, dvs aveti dreptul la restituirea pretului achitat de la cel care vi l-a vandut, precum si la valoarea eventualelor imbunatatiri pe care le-ati adus apartamentului de la cel de-al doilea mostenitor.
Stimate coleg, cum rămâne cu buna credinţă a cumpărătorului în condiţiile în care el a făcut toate demersurile necesare în achiziţionarea apartamentului, verficări cf, notar,acte de moştenire etc.

Alte discuții în legătură

Mostenire falsa florin30 florin30 Am cumparat o locuinta, proprietate obtinuta prin mostenire parinteasca. Ulterior a aparut un frate, nedeclarat la dezbaterea mostenirii, care l-a actionat in ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare care tine loc de act autentic dandanaua dandanaua Doi frati nu au dezbatut succesiunea tatalui lor. Unul dintre ei incheie un inscris sub semnatura privata cu un cetatean prin care ii vinde acestuia tot ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat de la un mostenitor!!!!!!!!!!!!! :(( cristina_gl83 cristina_gl83 Buna ziua. Am cumparat acum 2 saptamani un apartament. Fostul proprietar l-a dobandit printr-o dezbatere de mostenire pe 25 sept. 2009. Acum a aparut o sora ... (vezi toată discuția)