avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament cumparat de la un mostenitor!!!!!!!!!!!!! ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament cumparat de la un mostenitor!!!!!!!!!!!!! :((

Buna ziua. Am cumparat acum 2 saptamani un apartament. Fostul proprietar l-a dobandit printr-o dezbatere de mostenire pe 25 sept. 2009. Acum a aparut o sora de-a fostului proprietar, insa pe actele de mostenire si cele de la notar, nu este specificat de nici o sora. Fostul proprietar a venit cu 2 martori care au declarat pe propria raspundere ca nu este decat el si cine stie ce alte chestii mincinoase. Acum sora isi cere drepturile. Ce se poate intampla daca strica mostenirea? Eu sunt cumparator de buna credinta. Actele de vanzare-cumparare ptr apartament sunt facute la notar.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 14:04, 17 Octombrie 2009
intr-adevar de acum sunteti intr-un mare pericol.
normal ar fi ca aceste situatii neplacute sa se lamureasca intre mostenitori dar faptul ca apartamentul a fost vandut dvs, din pacate o sa fiti si dvs atras in aceasta situatie.
dvs ca dobanditior de buna credinta puteti incerca si probabil, si obtine ramanerea valabila a vanzarii, iar banii pe care i-ati achitat pe imobil, sa fie impartiti intre mostenitori conform actelor.
pe de alta parte, " noua mostenitoare" poate cere in instanta desfintarea contractului si atunci va avea loc repunerea in situatia anterioara, adica dvs va luati banii inapoi si predati imobilul.

av.m.vasilescu
Multumesc ptr raspuns.
Asta inseamna ca eu sa-mi primesc toata suma inapoi, fara sa pierd din banuti? Dar daca fostul prorietar nu mai are banii ?
Momentan nu ne-am apucat de curatenie ( ptr ca este intr-o stare jalnica!) Ce sa fac acum ?
lasati-l asa jalnic deocamdata, pana se clarifica situatia, deoarece daca ati face investitii s-ar complica situatia.
da, veti putea primi banuii inapoi, iar daca vanzatorul nu-i mai are, atunci ii sunt executate bunurile pana va recuperati datoria.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un apartament DRAGUS.FLORIN@YAHOO.COM DRAGUS.FLORIN@YAHOO.COM Am cumparat un apartament anul trecut, iar acum a aparut sora fostului proprietar care sustine ca este si ea mostenitoare la acest apartament si ca fratele ei ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament intr-un imobil care a facut subiectul unui proces de retrocedare ( legea 10) andreeapt andreeapt Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil care a facut subiectul unui proces de retrocedare prin legea 10 in urma cu 11 ani. Din ... (vezi toată discuția)
Legea 112 calymake calymake In 2007 sept. am depus cerere de cumparare la AFI pentru apartamentul parintilor mei, raspunsul a venit in 2008 luna februarie. Intre timp a aparut un ... (vezi toată discuția)