avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de noapte

Buna ziua
Sunt angajata unei firme unde se lucreaza doar noaptea,programul meu este 21.30-6(30 min. pauza de masa),cu wk liber dar cand este nevoie mai lucrez si duminica.Problema este ca stau peste program si cate 2-3 ore suplimentar,ajungand sa lucrez 12 ore zilnic.Risca ceva angajatorul in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: julia06 , utilizator 20:40, 19 Mai 2010
Orele suplimentare sunt efectuate numai cu acordul salariatului, la solicitarea angajatorului. Risca sa aibe un profit bun iar dv. riscati sa aveti o sanatate subreda.
Daca considerati ca nu se respecta prevederile legale privind efectuarea si plata orelor suplimentare puteti refuza efectuarea lor sau puteti sesiza ITM.
(2)" Durata normală a timpului de lucru, pentru salariatul de noapte, nu va depăşi o medie de 8 ore pe zi, calculată pe o perioadă de referinţă de maximum 3 luni calendaristice, cu respectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal"
Orele imi sunt platite,nu asta era problema,eu ma refeream ca lucrez zilnic cam 12 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariatul de noapte sabinna sabinna Un salariat de noapte care lucreaza la tura, 12 cu 24, pe o perioada de referinta de 3 luni, depasesete timpul normal de 8 ore, prevazut de Codul muncii. Este ... (vezi toată discuția)
Sporul de noapte inclus in salar? bubu_17iuby bubu_17iuby buna ziua, sunt nou si nu stiu prea multe, vroiam sa va intreb ceva, lucrez la o firma unde am semnat un contract putin cam ciudat, la 40ore/saptamna in 3 ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte Vioreld Vioreld buna ziua. trebuie sa angajez un paznic, care va munci 12 cu 36 ore ( program de la 18-06). 1. in cim ii trec exact asa: 12 ore cu 36 pauza sau se trece ... (vezi toată discuția)