avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara

Am si eu o intrebate. In vacanata vreau sa o iau pe sora mea de 12 ani la mine in Spania,fara pariniti mei.De ce acte sm nevoie? astept raspuns multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
letsoc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 08:16, 21 Mai 2010
Parintii dvs. trebuie sa ii faca pasaport minorei.
Apoi trebuie sa va faca amandoi o procura la notar ca va permit sa iesiti cu sora dvs.
Si mai trebuie sa va scoateti un cazier judiciar.

Deci total 3 documente: pasaport, procura, cazier.
Buna ziua !

Va vor fi necesare:

La notar:
- Actele de identitate ale parintilor;
- Actul de identitate al insotitorului (carte de identitate/pasaport);
- Pasaportul minorei (daca avea 14 ani – era suficienta cartea de identitate si pentru ea, dat fiind ca in Spania se poate calatori fara pasaport);
- Certificatul de nastere al minorei;

La vama:
- Declaratia de consimtamant pentru calatorie, pe care o dau si o semneaza parintii in fata notarului;
- Cazier judiciar (din cate stiam, era necesar doar in cazul in care insotitorul nu era ruda cu minorul...)

Cu stima,
av. M.L. Vatavu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate TudoracheMarian TudoracheMarian Buna ziua. ce formalitati trebuiesc indeplinite pentru calatoria in strainatate(UE, Franta) a fiicei mele minore(16 ani)insotita de cealalta fiica , majora? (vezi toată discuția)
Acte ptr iesirea minorilor din romania luiza-marinela luiza-marinela stiu ca trebuie sa fac o procura ptr pasapoartele minorilor si o declaratie ptr a iesi soacra mea cu copiii din tara,este vreo problema daca nu o fac la ... (vezi toată discuția)