avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... vreau sa renovez casa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

vreau sa renovez casa

Buna,as vrea sa imi renovez casa si sa ridic o mansarda.De ce documente as avea nevoie?Imi trebuie un plan sau pot sa fac eu totul?multumesc!
Cel mai recent răspuns: finu31 , utilizator 23:55, 28 Mai 2010
renovarea nu necesita un plan si o autorizatie.. construirea unei mansarde, da! pentru asta aveti nevoie de autorizatie de certificat de urbanism, autorizatie de construire, un proiect al mansardei facut de un arhitect.. actul dvs de proprietate sa fie un titlu valabil si opozabil ergo omnes cu formele de publicitate cadastrala si funciara facute
Pentru renivare ,legal nu se impun formalitati
Pentru ridicare mansarda,legal trebuie sa desfasurati demersuri la autoritatile locale pentru obtinerea de proiect constructie.,autorizatie ,certificat urbanism
pentru renovare , daca pastrati forma, culoarea, si tipul materialelor existente (doar le innoiti pe cele vechi dar sint de acelai tip) nu aveti nevoie de obtinerea unei autorizati de construire. daca doriti sa mansardati aveti nevoie de obtnerea unei aut de constr.
incepeti prin a intocmi documentatia unui certif de urbanism , pe a carui cerere treceti "mansardare imobil existent" la adresa. conditiile mansardarii le obtineti in certif de urbanism. indeplinind conditiile din certif de urbanims, se intocmente aut de constr , pt care aveti nevoie de un proiect .. varianta exsitenta si varianata proiectata. aici trebuie sa apelati la arhitect.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru demolare pluto pluto Am o constructie anexa a gospodariei realizata in 1965 si care este intr-un stadiu avansat de degradare . Este inregistrata si platesc impozit pentru ea . ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru un hol intr-o casa mostenita 2pak 2pak am mostenit o casa in urma unui deces. fostul proprietar a construit acum 5-6 ani o anexa (un hol) fara autorizatie. eu ca nou proprietar ar trebui sa obtin ... (vezi toată discuția)