avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere Contract Orange
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere Contract Orange


Buna ziua,

Am o problema cu Orange. In Decembrie 2009 am achizitionat un telefon Blackberry 8520 Curve de la ei, cu abonament de 20 de euro (TVA inclus). ca sa mearga internetul pe el, trebuie activata si o optiune de 5 euro (fara TVA), cu 400 de kb inclusi de trafic, pe langa care, eu, gandindu-ma ca acei 400 kb sunt absolut insuficienti, am mai activat o optiune de 2 euro, cu 100 Mb Trafic, atentie, de Internet.


Buuun, toate bune si frumoase timp de vreo 3-4 luni, pana in momentul in care am constatat cu stupoare un cost suplimentar de 14 euro, proveniti din trafic de date, in conditiile in care eu aveam Mb de trafic reportati de 2 luni in urma. Am sunat la ei, am mers si la Orange shop, mi s-a spus ca a fost o problema care a afectat toti utilizatorii de telefoane Blackberry, si ca mi se va taia costul suplimentar daca fac o cerere. Am facut respectiva cerere, mi-a fost respinsa, pardon, "solutionata negativ", asa cum s-a exprimat ala din orange shop, a trebuit sa-i platesc, ma rog.



Am decis sa-mi schimb abonamentul, pentru ca mi-am cumparat acest telefon pentru a il folosi cu precadere datorita capacitatilor Web, si vreau sa profit de el, altfel as fi cumparat un 3310. Mi s-a spus sa imi schimb abonamentul intr-unul cu mai putine minute si SMS-uri, care sa aiba atat 100 Mb trafic Blackberry (pentru aplicatii, clienti mail, etc.) cat si 100 Mb de trafic internet(pentru browser). Buuun. Si la 2-3 zile dupa schimbarea abonamentului, intru pe net. dupa vreo 5 minute il inchid, a doua zi imi verific costul. Facusem aproape un euro cost suplimentar. Deci am fost mintit de reprezentantul lor din orange shop, pentru ca nu am depasit traficul inclus, de fapt, nici macar nu s-a consumat vreun pic din acest trafic.



Intrebarea mea este: In aceste conditii, se poate rezilia abonamentul cu ei fara sa platesc restul abonamentului pentru restul perioadei contractuale ? Pentru ca este aberant si absurd sa-i las sa-si bata joc de mine intr-un asemenea hal.



Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bodean Paul , utilizator 15:01, 26 Iunie 2010
teoretic contractul cu firma de telefonie mobila poate fi reziliat dar, tinid cont de stufosenia contractului incheiat este foarte greu sau aproape imposibil. incercati, luind legatura cu un avocat, sa vedeti, in mod concret, ce se poate face.
Eu va recomand sa vorbiti cu seful magazinului din care ati cumparat telefonul, sa-i explicati ce ati cerut si ce ati primit. Daca nu veti obtine raspunsurile si solutionarea situatiei, faceti o plangere la Bucuresti, la sediul firmei in scris fie singur, fie prin intermediul unui avocat mentionand insa ca, daca nu vi se rezolva situatia pe cale amiabila, va veti adresa OJPC si apoi instantei.
Eu sunt foarte multumita de acest operator de telefonie mobila si sunt sigura ca nu ati gasit pana acum persoana potrivita cu care sa discutati si care sa fie si apta a va rezolva problema. Daca nu rezolvati singur, angajati un avocat!
Succes! ;)
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
Corina Capotã, Avocat
Sesizare la OPC
In raport de concluziile acestora si de atitudinea firmei,puteti formula actiune
Am rezolvat chiar mai bine in dimineata aceasta. Am vorbit cu un baiat de la departamentul lor de Internet si mi-a explicat ce nu era in regula cu abonamentul si de ce faceam cost suplimentar. Este logic, problema e ca nu a fost vina mea, ci a lor. Si-au cerut scuze si se va rezolva situatia.
Multumesc tuturor pentru interesul acordat si pentru sfaturile primite.
O zi cat mai buna va doresc !

Mincu Tudor
Imi poti spune te rog ei ce explicatie ti-au dat in legatura cu respectivul cost, deoarece si eu am patit ceva asemanator si tot ce imi pot spune ei e faptul ca traficul de date pe baza caruia am cost suplimentar e datorat mie si nu am cum sa le dovedesc ca nu l-am facut eu.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre factura telefonie mobila mioara26 mioara26 Buna seara sunt foarte suparata pe o retea de telefonie. sa va povestesc pe scurt . eu sunt abonata de mult timp la aceasta retea am vrut in acest an sa renunt ... (vezi toată discuția)
Problema cu orange daniel1979 daniel1979 In urma cu un an si doua luni am incheiat un contract cu Orange. De cateva luni mi-am activat optiunea wap unlimited pe telefon, iar in urma cu aproximativ 20 ... (vezi toată discuția)
Cum putem stopa furturile de la orange? adrianocty adrianocty Am un abonament de familie de 10 euro.Pana in 19.12.2009 am avut activa o optiune de internet cu trafic inclus de 500 mb. Vazand ca acest trafic inclus de 500 ... (vezi toată discuția)