avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca, ajutor de specialitate!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca, ajutor de specialitate!

Buna ziua!
Intr-un litigiu de munca cu angajatorul acesta a formulat cerere reconventionala prin care urmarea atragerea raspunderii patrimoniale. Pentru ca aceasta se baza pe inscrisuri false am solicitat instantei inscrierea in fals a acelor documente acum 2 termene. Atunci mi-a spus sa anunt la urmatorul termen conform carui cod de procedura solicit inscrierea in fals. Initial am vrut pe civil (art 177 si urm.) insa trebuie sa recunosc ca am ceva dubii privind obiectivitatea completului de judecata, motiv pentru care am depus plangere penala. La termenul trecut (adica ieri) am depus dovada plangerii penale si am solicitat suspendarea cauzei conf. art 244 c.p.civ. si disjungerea cererii reconventionale de cererea principala pentru ca intre ele nu exista relatie de cauzalitate, obiectul cauzei fiind diferit. Ieri a ramas in pronuntare iar astazi am aflat ca s-a respins atat suspendarea cauzei cat si disjungerea si s-a dat un nou termen.
Ineleg ca exista acoperire legala ptr. respingerea suspendarii (inca nu s-a dispus inceperea urmaririi penale), dar vreau sa stiu daca in conditiile astea pot cere instantei civile la urmatorul termen inscrierea acelor documente ca false si conform c.p.civ..
Cel mai recent răspuns: okland_star , utilizator 22:38, 21 Mai 2010
si in plus fata de ce a spus av.antoanelageaman, trebuie observata nuanta in formularea "instanta POATE .." si nu instanta "trebuie" ... Adica, este la aprecierea instantei daca suspenda sau nu judecarea cauzei in civil, intrucat instanta "trebuie" :D sa isi exercite rolul activ, sanctionand eventualele tentative de exercitare abuziva a drepturilor procesuale. (Curtea Constitutionala dixit)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de specialitate. urgent! ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua! Sunt in urmatoarea situatie: am chemat in judecata firma la care lucram pentru acordarea unor drepturi banesti pe care nu le-am primit. Ca sa ma ... (vezi toată discuția)
Plingere penala leusan leusan intr-un proces civil , unde probele reclamantului sunt falsificate ,se poate invedera instantei ca s-a depus plingere penala ? Ce efect are aceasta? ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals intr-un proces pt exercitarea autoritatii parintesti ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Am fost data in judecata (a 3a oara) de fostul concubin pt exercitarea autoritatii parintesti in comun; prin hotarare am obtinut autoritate ... (vezi toată discuția)