avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CONTOPIREA PEDEPSELOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CONTOPIREA PEDEPSELOR


stie cineva daca mai este valabila aceasta lege -acum cand suntem membru UE? m'ar interesa daca aceasta lege se poate aplica si in cazul persoanelor condamnate definitiv de un alt stat membru UE (Spania) si care au cerut transferul in Rom si urmeaza a fi transferati aici. Astep raspunsurile dv si un avocat bun care se poate implica

Cel mai recent răspuns: GMM , utilizator 01:54, 16 Aprilie 2007
si stitzi cumva daca se poate modifica pedeapsa la transfer?
Exista Conventia Europeana asupra transferarii persoanelor condamnate adoptata la Strasbourg la 21 martie 1983. (cautati intr-un program legislativ Legea 76/ 1996 pt ratificarea acestei conventii - asta ca sa o gasiti mai usor).

Iata cateva aspecte...

ARTICOLUL 9
Consecintele transferarii pentru statul de executare

1. Autoritatile competente ale statului de executare sunt datoare:
a) fie sa continue executarea condamnarii imediat sau in baza unei hotarari judiciare sau administrative, in conditiile enuntate la art. 10;
b) fie sa schimbe condamnarea, printr-o hotarare a acestui stat, data intr-o procedura judiciara sau administrativa, inlocuind astfel sanctiunea aplicata in statul de condamnare printr-o sanctiune prevazuta de legislatia statului de executare pentru aceeasi infractiune, in conditiile enuntate la art. 11.
2. Statul de executare trebuie, daca cererea i-a fost facuta, sa indice statului de condamnare, inainte de transferarea persoanei condamnate, care anume dintre aceste proceduri o va urma.
3. Executarea condamnarii este guvernata de legea statului de executare si acest stat este singurul competent pentru a lua toate hotararile corespunzatoare.


ARTICOLUL 10
Continuarea executarii

1. In caz de continuare a executarii, statul de executare este legat de natura juridica si durata sanctiunii asa cum rezulta ele din condamnare.
2. Totusi, daca natura sau durata acestei sanctiuni este incompatibila cu legislatia statului de executare, sau daca legislatia acestui stat o impune, statul de executare poate, prin hotarare judiciara sau administrativa, sa adapteze aceasta sanctiune la pedeapsa ori masura prevazuta de propria sa lege pentru infractiuni de aceeasi natura. Aceasta pedeapsa sau masura corespunde, atat cat este posibil, in ceea ce priveste natura sa, celei aplicate prin condamnarea de executat. Ea nu poate sa agraveze prin natura sau durata sa sanctiunea pronuntata in statul de condamnare, nici sa depaseasca maximul prevazut prin legea statului de executare.




Va multumesc Doamna Avocat.Mi'ati fost de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer detinut carladream carladream Buna ziua,as dori sa stiu cam cat poate dura transferul unei persoane condamnate din slovenia in romania,in urma cererii depuse de avocatul de acolo. (vezi toată discuția)
Intrebare: susp3kt susp3kt Este obligat un Judecator Roman sa tina cont de durata unei pedepse primite an streinatate(ex.an Germania detentia pe viata este max.15ani,an Romania este ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva DoLuc DoLuc Buna, v-as multumi foarte mult daca imi puteti da un sfat sincer si direct. Am aflat prin avocatul meu ca am primit 3 ani si 7 luni cu executare in Italia. ... (vezi toată discuția)