Buna ziua
am o colega care vrea sa divorteze.
problema este urmatoarea; acum 2 luni s-a dus si a depus dosarul in localitatea unde a stat cu parintii(actualmente locuieste in bucuresti cu chirie),sotul ei a vrut stramutarea dosarului(ca nu a vrut sa se faca de ris ) in bucuresti.
a trecut ceva timp,ne-am uitat pe site-ul just.ro si am vazut ca ia dat termen in 16.12.ac.
S-a dus la judecatorie,a depus o cerere pentru un termen mai apropiat,la primit 20.05.ac,iar acolo surpriza.D-na judecatoare nu a tinut cont de faptul ca ea vrea sa scape,iar el pleaca in strainatate si le-a spus ca termenul ramine tot in decembrie.
Intrebarea mea este urmatoarea: poate sa depuna iar dosarul la judecatoria din localitatea parintilor,in speranta ca va primi un termen mai apropriat?
multumesc anticipat
Daca sotii au avut ultimul domiciliu comun la parintii sotiei, dar niciunul dintre soti nu mai locuieste in acea localitate, atunci instanta competenta in solutionarea cererii de divort este Judecatoria Bucuresti de la domiciliul paratului.
Sotia sa introduca cererea de divort la Bucuresti.
Nu are importanta ca a mai depus o cerere de divort la instanta de la ultimul domiciliu comun al sotilor. La primul termen de judecata, instanta va suspenda cererea pentru lipsa partilor iar dupa un an va perima cererea. Nu se va conexa acest dosar la celalalt daca nimeni nu o cere si nici nu vad interesul. ;)
Divort
gabriela-ghincea
Buna seara.. eu sunt casatorita cu sotul meu de aproape 12 ani dar din cauza situatiei din familie l-am parasit acum 2 ani si am luat cei doi copii minori cu ... (vezi toată discuția)