buna ziua.am si eu un subiect de adus in discutie...un copil in afara casatoriei.mama ascunde sarcina pana la 8 luni.la 8 luni se decide sa-i spuna tatalui.tatal neaga ca acel copil ar fi conceput cu el.tatal fiind in afara tarii,ii "promite" ca va cere efectuarea unui test de paternitate cand va reveni in tara.intre timp ea naste.copilul ramane cu o bara in dreptul numelui tatalui.la intoarcerea in tara,tatal are dreptul de a cere efectuarea testului adn chiar daca mama nu este de acord?(mentionez ca atunci cand i s-a adus la cunostinta ca va fi tata,i s-a mai spus ca mama nu asteapta nimic de la el.nici recunoasterea copilului,nici pensie alimentara,nici macar sa se intereseze de ei).cu toate astea,el a negat ca ar fi tatal acestui copil.deci,poate face asta legal?poate cere testul adn si sa-i fie acceptata actiunea in instanta fara acordul mamei?(copilul e mai mic de 1 an).multumesc
Da,el poate sa ceara o gramada de lucruri,chestia cu conditii decente de trai pt copil nu valabila caci sunt multe alte femei care nu li s-au luat copii chiar si neavand loc de munca si locuinta.Asta cu conditiile decente e greu sa dovedeasca ca nu i le pot oferi copilului ,de fapt nu are ce dovedi,faptul ca el poate are casa mai mare nu inseamna ca ii ofera si conditii mai bune etc. Oricum,voi merge la un avocat bun,am facut deja programare,si ma voi interesa ce ar putea el sa faca,ca sa fiu pregatita,sa nu ma ia prin surprindere in momentul in care se va naste bebe. El si sotia lui deocamdata nici nu cred ca e al lui,dar sunt niste oameni foarte rai si razbunatori si ma astept la orice din partea lor. Eu nu am de gand sa-i interzic sa-si recunoasca copilul,sa il intretina,sa il viziteze etc,dar sa nu incerce sa mi-l ia,atata tot.Oricum,multumesc de mesaje.