avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

buna ziua
am avut un proces pt cumpararea unui imobil nationalizat cu legea 112 pe care l-am castigat. pe hotararea definitiva si irevocabila primaria este obligata sa-mi puna in vanzare imobilul si sa-mi plateasca cheltuieli de judedcata in valoare de 357 ron. problema este ca onorariul avocatei [cu chitante] a fost de 6000 ron care nu apar in acea hotarare.avocata in prealabil i-mi ceruse chitantele pt a le atasa la dosar dar nu am habar ce a facut cu ele [oricum am facut copii]. acum i-mi spune ca trebuie sa fac o cerere sau ca trebuie sa deschid iar un alt proces. de fapt ce pot face? eu sau avocata? nu era obligatia ei? multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:38, 21 Mai 2010
in mod normal avocatul trebuia sa depuna copie dupa chitanta privind plata onorariului. e posibil ca instanta sa fi omis sa le acorde. sa va spuna avocatul daca a depus dovada achitarii onorariului si daca le-a solicitat. daca asa este se face recurs pentru neacordarea cheltuielilor de judecata, discutati aspectele astea cu avocatul care v-a reprezentat.
Inseamna ca atat s-a cerut si dovedit.
Putei face o actiune separata, in pretentii, cu titlu de daune materiale.(sper sa nu ma insel).
Recurs la recurs nu se poate, hotararea este irevocabila.
Mergeti si studiati dosarul. Daca avocatul nu a depus chitantele la dosar sau nu a cerut cheltuieli de judecata, atunci instanta nu putea acorda ceea ce nu s-a cerut. De ce nu ati atacat hotararea din acest punct de vedere?
Daca nu a depus chitantele, puteti introduce o actiune in pretentii impotriva paratului prin care ii solicitati aceste sume cu titlu de cheltuieli de judecata insa va trebui sa timbrati la valoare. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi s-au acordat cheltuielile de judecata - ce pot face? alex9ys alex9ys Stimate Doamne, Stimati Domni....; Vin in fata Domniilor voastre cu descrierea unei situatii de care m-am lovit, nevoit fiind sa-mi caut dreptatea prin ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)
Eroare judiciara perseudragos perseudragos Domnilor, am castigat in instanta, la o Curte de apel din tara, un proces. Am fost intrebat ce pretentii am. Am spus ca doresc sa mi se plateasca cheltuielile ... (vezi toată discuția)