avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demolare cladire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demolare cladire

langa casa mea se afla o cladire apartinand unei persoane juridice, cladire care se poate prabusi oricand pesrte casa mea si a vecinilor.
desi am facut sesizare la primarie nu au putut face mai nimic fiindca cladirea apartine unei societati. din cate am auzit ei au autorizatie de demolare dar ii costa ...demolarea si prefera sa o lase asa.
va rog sa imi spuneti dc exista o cale de ai obliga sa darame cladirea? putem apela la instanta de judecata?ce actiune?
va multumim!!!!
Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 15:04, 21 Mai 2010
O speta interesanta.Demolarea nu o puteti cere. ii puteti actiona in instanta intr-o actiune pentru obligatia de a face solicitand inlaturarea pericolului care il reprezinta stadiul cladirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de demolare pentru imobil prabusit. userus_x userus_x Am avut in curtea casei de la tara, o cladire veche, din pamant, care desi parea solida, datorita infiltratilor de apa i-sa prabusit un perete. Apoi la cateva ... (vezi toată discuția)
Constructie dezafectata, propusa spre daramare miloser miloser am achizitionat o casa ce are in comun peretele si acoperisul altei case . aceasta \"alta\" casa este proprietatea vecinilor , nu este locuita de mult timp , ... (vezi toată discuția)
Demolare oana123x oana123x buna seara, am cumparat o casa pe care vreau sa o demolez,casa mai are o anexa care e impartita, jumatate e a mea iar cealalta jumatate e a unei alte ... (vezi toată discuția)