avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare teren legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare teren legea 18/1991

Buna ziua.
In temeiul Legii fondului funciar nr.18/1991 tatalui meu i s-a stabilit dreptul de proprietate prin hotararea comisiei judetene din 1992 pentru o suprafata de teren.
I s-a eliberat o adeverinta care constituie dovada dreptului de proprietate pana la eliberarea titlului de proprietate.
Problema este ca tatal meu a umblat cat a umblat la primarie dupa titlul de proprietata, nu l-a primit, intre timp s-a imbolnavit si nu s-a mai ocupat cu aceasta problema. Eu, fiul, in 2008 am depus o cerere pentru eliberarea titlului de proprietate si mi sa raspuns in scris dupa vreo 2 luni ca cererea mea a fost invalidata. atat , fara nici o motivare.
Mentionez ca terenul valoreaza peste 30.000 euro, dar degeaba am mers la avocat , mi-a spus ca n-am nici o sansa sa-l primesc inapoi, pentru ca primaria are planuri cu terenul meu #-o
Ce as putea face in acest caz? Exista vreo firma specializata pentru astfel de cazuri? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:27, 24 Mai 2010
Am doar cateva observatii de facut: comisia locala de fond funciar nu a adoptat niciodata hotarari! Ea face doar propuneri Comisiei judetene, care este singura indrituita sa adopte hotarari...
Deci, veti solicita primariei sa va comunice propunerea de invalidare a tatalui dvs din anexa, motivatia aferenta, ca si hotararea comisiei judetene de fond funciar prin care s-a aprobat invalidarea... Conform legii. hotararea comisiei judetene de fond funciar, prin care s-a aprobat invalidarea, poate fi atacata in instanta termen de 30 de zile de la comunicare (HG 890/2005).
Inteleg, deci am sanse mari sa primesc innapoi terenul respectiv. Singura problema este ca pana la urma, dupa cum vad voi avea nevoie de avocat, dar in orasul nostru din pacate nu prea sunt avocati (am incercat deja la cativa,toti au zis ca nu am sanse, sa las balta totul) cu care sa am sanse.
Ma puteti ajuta eventual, sa-mi recomandati pe cineva care este specializat in acest domeniu? Va multumesc anticipat
Buna ziua !
Aveti nevoie de un avocat , nu inteleg de ce s-au dat la o parte avocatii pe care i-ati contactat , e ceva ce nu ati spus ? Pt ca , asa cum a precizat si @kyandra termenul inauntrul caruia puteti introduce actiune in instanta este de 30 zile de la comunicare, iar dvs. aveti adeverinta ce atesta dreptul de proprietate pana la eliberarea TP . Nu cumva a fost transmisa comunicare de invalidare de care nu aveti cunostinta dvs. si astfel nu mai puteti face nimic ?
Incepeti prin a face cererea la primarie prin care sa vi se comunice propunerea de invalidare , cu motivatia aferenta si hotararea comisiei judetene de fond funciar , iar in functie de raspuns vedeti ce optiuni aveti .
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am adeverinta de proprietate nu am titlul de proprietate? florin TGV florin TGV Buna ziua! Bunicei mele i s-a eliberat dupa anul 1991 o adeverinta din partea Comisiei Judetene de Fond Funciar prin care i se comunica ca va fi ... (vezi toată discuția)
Obtinerea titlului de proprietate cureleaf cureleaf Buna ziua! Bunica sotului meu vrea sa ne vanda ternul si casa ei dar nu detine titlu de proprietate asupra casei si terenului respectiv. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)
Speta janina drula janina drula Lui x nu i s-a eliberat titlu de proprietate deoarece terenul sau a fost trecut eronat de catre comisia locala de fond funciar a unei comune la 2 persoane , ... (vezi toată discuția)