avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugerea corespondentei atunci cand destinatarul nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugerea corespondentei atunci cand destinatarul nu poate fi contactat

Salut

Am mai scris la www.avocatnet.ro/content/for... .

Nu stiu cum sa procedez cu corespondenta - am adunat o gramada de hartii destinate companiei respective si administratorului ei, nu am cum s-o dau mai departe. Conform legii, distrugerea se considera a fi tot o violare a corespondentei, lucru care contravine constitutiei Romaniei.

Totusi, din ce am citit, sesizarea de violare a corespondentei nu poate fi facuta decat de catre entitatea vatamata.

Cum imi recomandati sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:47, 22 Mai 2010
Cred ca trebuie sa detaliati cele petrecute pentru a primi un sfat care sa va ajute.
pt. mine, lucrurile sunt destul de clare si eu am inteles problema dv.
incercati sa aflati de la ORC noul sediu al firmei. daca il veti afla, trimiteti tot ce ati primit la aceasta noua dresa.
daca nu il veti afla sau nu exista o noua adresa (sediul fiind expirat si atat) atunci v-as sfatui (chiar dac poate nu va este comod) sa pastrati aceasta corespondenta.
nu se stie niciodata cand cei de la firma vor avea ei probleme (insolventa, rezilieri de contracte etc.) si va vor "trage la raspundere" pt ca ati distrus/aruncat corespondenta lor.
inteleg ca sunteti intr-o situatie nu tocmai comoda, dar pt. a evita probleme (penale), cred ca asa trebuie sa procedati: pastrati totul.
Sunt de acord cu Luckystar.
Daca nu o puteti returna trebuie sa o arhivati.
Veti avea dreptul la dezdaunare dar va fi complicat daca nu aveti clauza contractuala.
Returnati-o la ofociul postal care va deserveste,cu o cerere in care mentionati ca adresantul nu mai are sediul la acea adresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul social Baciu Dorin Baciu Dorin Cum pot scoate o societate cu sediul social la adresa mea de domicili daca i-am semnat un contract de comodat pe perioada nedeterminata? Care sunt procedurile ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei sau nu? tibberiu tibberiu In situatia in care unui angajat ii este deschisa de catre conducere corespondenta care ii este adresata personal, dar care vine pe adresa angajatorului, iar ... (vezi toată discuția)
Legat de sediul social va rog un sfat !!! fastisslow fastisslow buna ziua, am fost asociat unic intr-un srl si am cesionat toate partile sociale unu vecin de strada , practic eu iesind definitiv din firma. problema este ca ... (vezi toată discuția)