avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere I.N.M dupa 5 ani experienta in domeniul ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere I.N.M dupa 5 ani experienta in domeniul juridic ca avocat

Se considera in cazul unui avocat si cei 2 ani ca stagiar + 3 ani definitiv la cei 5 ani necesari pentru admiterea la I.N.M? Sau doar perioada dupa incheierea stagiaturii se apreciaza? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:14, 22 Mai 2010
serios? avocatii cu vechime de 5 ani nu fac diferenta intre admitere INM si admitere in magistratura?:O cei cinci ani de care vb se cer ptr admiterea in magistratura. ptr inm nu-ti trebuie nici macar o zi vechime. raspunsul e da, se tine cont si de anii de stagiatura in avocatura. ar trebui si la examenul asta o proba de organizare judiciara#-o ( art. 33 legea 303/2004)
Corect, sunt doua examene organizate de Institutul National al Magistraturii:
- admitere la INM - pt absolventii de drept, care pot sa nu fi muncit o zi;
- admitere in magistratura - pt cei cu 5 ani vechime in profesii juridice.

Mai multe informatii pe www.inm-lex.ro
adutescu a scris:

Corect, sunt doua examene organizate de Institutul National al Magistraturii:
- admitere la INM - pt absolventii de drept, care pot sa nu fi muncit o zi;
- admitere in magistratura - pt cei cu 5 ani vechime in profesii juridice.

Mai multe informatii pe www.inm-lex.ro

subscriu celor prezentate mai sus! bafta in continuare, elenaberg, pt ca te poti inscrie la concursul de intrare direct pe post (intrare in magistratura), unde grilele sunt mai simple decat la admiterea in Institut!
Acum sunt in perioada de orientare profesionala si evaluez optiunile! Ma bucur ca a-ti subliniat diferenta dintre cele doua posibilitatii! Cea de-a doua varianta imi este mai la indemana, deoarece nu sunt pregatita pentru admiterea INM. O seara frumoasa!
Gasiti pe site-ul oficial pe care vi l-am dat mai sus si arhiva examenelor si a subiectelor+raspunsuri, va ajuta sa va pregatiti si sa va faceti o idee.

O seara buna si dvs. si succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa ajung procuror ioanabeny ioanabeny BUNA ZIUA SUNT JURIST DE 3 ANI DE ZILE SI AS VREA SA AJUNG PROCUROR DAR FARA SA MAI MERG LA INM (NU ESTE POSIBIL). AM INTELES CA SE POATE DOAR DAK AI 5 ANI ... (vezi toată discuția)
Admitere la i.n.m. ContSters122837 ContSters122837 Sunt nou-venita pe forum, sunt studenta in ultimul an la drept, urmaresc cu mult interes discutiile d.voastra si as dori sa va pun o intrebare daca sunteti ... (vezi toată discuția)
Intrarea in magistratura ginete216 ginete216 as dori sa stiu daca vechimea care se cere pt participarea la concursul de intrare in magistratura este de 5 ani neintrerupti,ca consilier juridic? (vezi toată discuția)