avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adulterul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adulterul

Am gasit asta pe un site:
Adulterul
"*Art. 304. - Fapta persoanei casatorite de a avea relatii sexuale afara de casatorie se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 6 luni sau cu amenda."
Nu mi-a venit sa cred.
1 - Exista legea aceasta si e in vigoare?
2 - Unde se face reclamatie sau sesizare, la politie?
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
c_mircea, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:24, 23 Mai 2010
Nu mai este de mult in vigoare legea, cu m se zice, a fost dezincriminata.
Nu am idee de ce s-a considerat necesara dezincriminarea, poate pentru ca la cata imnfractionalitate exista in tara asta...adulterul nu mai prezinta asa un pericol social demn de luat in seama. In plus...daca ar mai fi incriminat...cu m adulterul a devenit la moda...am fi o tara de ..infractori...B-)
damn.. am ratat inca o sansa. Mi-e ciuda ca sotia isi face de cap, dar tot ea intenteaza divort, si culmea ca eu nu gasesc nimic incriminator impotriva ei, ca sa ma apar :(
Multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
c_mircea, utilizator
Cred ca aceasta infractiune a a fost dezincriminata deoarece fiind o infractiune"de flagrant",acesta era foarte greu de realizat si majoritatea plangerilor nu puteau fi deduse judecatii din lipsa de probe.
Nu conteaza motivul,ci doar ca fapta nu mai constituie infractiune.
Nu se putea intra in casa fara mandat, dar motivele puteau sa fie mai multe...

avocat Claudiu Lascoschi
Daca doriti “probe incriminatorii” aveti posibilitatea de a angaja un detectiv particular specializat in asemenea chestiuni.
Daca sotia doreste sa divorteze probabil ca n-o intereseaza prea mult din vina cui se desface casatoria… Pentru ea important fiind divortul.
Daca iubeste pe altcineva si doreste sa divorteze as spune ca este o persoana cinstita… Ar putea sa va “insele” si sa ramana casatorita cu dv.

Daca nu gasiti nimic incriminator poate ca… nu exista nimic si motivul pentru care divorteaza este altul, nu acela ca iubeste pe altcineva…

In ce sens doriti sa va aparati? Doreste ea ca aceasta casatorie sa fie desfacuta din vina dv?

Alte discuții în legătură

Adulterul bianca26 bianca26 adulterul este pedepsit prin codul penal? (vezi toată discuția)
Adulter? Lorwveve Lorwveve Buna ziua dunt casatorită, inca nu am depus actele de divorț. Acum un an sotul m-a dat afara din casă, din diferite motive... Ca nu \"i-am îndeplinit rolul ... (vezi toată discuția)
2 dosare consecutive: dosar civil (divort) + dosar penal (adulter) Nicolae Slava Nicolae Slava Buna ziua! Divortul nostru este mai putin obisnuit. Intre mine si sotia mea este o diferenta de varsta de 16 ani (ea este mai tanara cu 16 ani). Suntem ... (vezi toată discuția)