avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adulter?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adulter?

Buna ziua dunt casatorită, inca nu am depus actele de divorț. Acum un an sotul m-a dat afara din casă, din diferite motive... Ca nu "i-am îndeplinit rolul de sotie" Peste asta mai adaug, violență strangulare), scandaluri.. Etc. De cateva luni am o relație. Se condidetă adulter de vreme ce am fost dată afara din casă?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:36, 16 Februarie 2018
ADULTÉR, -Ă, adulteri, -e, adj., s. n. 1. Adj. (Despre soți) Care a încălcat fidelitatea conjugală. 2. S. n. Infracțiune care constă în încălcarea fidelității conjugale de către unul dintre soți.

Daca in speta dv puteti dovedi ca nu mai formati un cuplu,nu mai locuiati impreuna cu sotul,nu se pune in discutie fapta invocata de dv
In primul rand nu e infractiune, in al doilea, dvs sunteti despartita in fapt din motivele expuse asa ca nu reprezinta nici infidelitate.
Dati divort ca sa nu apara complicatii ca de ex o sarcina in timpul casatoriei.
Mulțumesc mult.!❤️

ynocentta a scris:

ADULTÉR, -Ă, adulteri, -e, adj., s. n. 1. Adj. (Despre soți) Care a încălcat fidelitatea conjugală. 2. S. n. Infracțiune care constă în încălcarea fidelității conjugale de către unul dintre soți.

Daca in speta dv puteti dovedi ca nu mai formati un cuplu,nu mai locuiati impreuna cu sotul,nu se pune in discutie fapta invocata de dv

Mulțumesc frumos! ❤️

gi-jane2 a scris:

In primul rand nu e infractiune, in al doilea, dvs sunteti despartita in fapt din motivele expuse asa ca nu reprezinta nici infidelitate.
Dati divort ca sa nu apara complicatii ca de ex o sarcina in timpul casatoriei.

Infracțiunea de adulter nu mai este incriminată în codul penal.
De aceea este exclusă răspunderea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adulterul c_mircea c_mircea Am gasit asta pe un site: Adulterul \"*Art. 304. - Fapta persoanei casatorite de a avea relatii sexuale afara de casatorie se pedepseste cu inchisoare de la ... (vezi toată discuția)
Adulterul bianca26 bianca26 adulterul este pedepsit prin codul penal? (vezi toată discuția)
Adulter ContSters134265 ContSters134265 Adulterul nu mai este infractiune, dar vinovatii ce sanctiuni risca? (vezi toată discuția)