avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... solutii pentru stagiu incomplet indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

solutii pentru stagiu incomplet indemnizatie crestere copil

Buna ziua !
Am tot cautat pe forum ceva asemanator cu situatia mea dar nu am gasit si m-am hotarat mai bine sa intreb strict si la obiect sa vad ce sfaturi primesc
1.Se poate acorda indemnizatie crestere copil cu stagiu de cotizare de 11 luni?
2.Din ultimele 12 luni de cotizare,7 luni au fost cu timp partial de lucru,are influenta la calcularea stagiului de cotizare?
3.Ce implicatii materiale ar fi daca as inregistra un contract de munca retroactiv,ex. 45 zile in urma ;daca mi l-ar inregistra la ITM?ce amenzi ar presupune acest fapt?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:53, 25 Mai 2010
1. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, trebuie ca in ultimul an , timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
2. Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de durata timpului de munca (norma intreaga sau norma partiala).
3. In cel mai rau caz, amenda contraventionala de la 3000 lei la 6000 lei ... si in cel mai bun caz, avertisment.
vedeti ca trebuie sa declarati retroactiv si impozitele, taxele aferente...faceti o socoteala , daca merita
va multumesc pentru raspunsuri;
va intreb,venituri din cedarea folosintei bunurilor(chirii)se poate lua in calcul intr-o luna ,avand in vedere ca se demonstreaza ca in luna respectiva s-a obtinut un venit impozabil?
NU. deoarece nu este asimilat celor de natura salariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil corneaioana corneaioana buna poate cineva sa mi spuna unde pot sa cotizez pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, mentionez ca sunt casnica daca am un apartament ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil in urma veniturilor din chirie ghapciu ghapciu Se da următoarea situatie: - primul copil al familiei împlinește 2 ani pe 18 martie 2019; - mama a stat / va sta în concediu creștere copil perioada ... (vezi toată discuția)
Venitul din chirii - baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani loredana080380 loredana080380 Buna ziua, am si eu o nelamurire. Din noiembrie 2009 sunt in somaj si ne facem planuri pentru bebe, insa indmnizatia de somaj este 500 lei, lucru care ne da ... (vezi toată discuția)