Pun aceasta intrebare in ajutorul unui prieten.
Am un prieten care lucreaza la un hipermaket, el find casier exact la casa unde se vand excluziv tigari, acolo vin diversi angrosisti care cumpara cantitati mari de tigari in schimbul bonurilor de masa, imi spunea ca numai intr-o zii saptamana trecuta a vandut tigari in acest fel de circa 120.000 ron cumulat la trei angrosisti. Lui ii este teama pentru ca un coleg a facut acelasi lucru dar unui client mic cumparase un cartusi si a fost prins de control iar sefii au dat vina pe angajat incercand sa scape ei, colegul ulterior a fost facut sa-si de-a demisia si i-au dat o suma de bani sa nu mai spuna la nimeni, asa ca ii este si lui frica mai ales ca el vinde cantitati mari, iar lucrul acesta il impun chiar sefii.
As vrea sa stiu daca este evaziune fiscala sau nu si daca va avea probleme in cauzul unui control serios, pentru ca daca da vrea sa plece de la ei?
Evaziunea fiscala reprezinta sustragerea prin orice mijloace, în întregime sau în parte, de la plata impozitelor, taxelor si a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurarilor sociale de stat si fondurilor speciale extrabugetare de catre persoanele fizice si persoanele juridice române sau straine.
Este interzisa vanzarea bauturilor si tigarilor pe bonuri de masa, insa de foarte multe ori acest lucru se incalca.
Nu este vorba de evaziune fiscala, dar este clar o incalcare a legii pentru ca pe bonurile de masa nu se pot cumpara decat alimente si in nici un caz tigari. Vinovat este, din pacate, vanzatorul chiar daca sefii i-au impus (in mod sigur, numai verbal) acest lucru.
Evaziun e fiscala
Mary355
Daca un avocat nu incheie contract de asistenta juridica (dar numele lui apare ca aparator si face motivare apel,deci are activitate in dosar),face evaziune ... (vezi toată discuția)