avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

Buna. In 2005 domnul X a pierdut un proces de anulare a TP cu hotarare irevocabila si cheltuieli de judecata de 1500 lei, pe care nu i-a platit nici azi. Trebuia ca partea adversa sa mearga la un executor judecatoresc ca sa-l oblige pe X sa plateasca? In cazul in care partea adversa cere banii, in prezent, se mai poate face ceva (adica sa nu se mai plateasca chelt. de judecata)?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 06:59, 24 Mai 2010
datoria se prescrie in 3 ani, adica s-a prescris din 2008.
Multumesc pentru raspuns. =D>
Persoana respectiva nu mai trebuie sa plateasca respectivele cheltuieli,debitul intrand in prescriptia extinctiva de 3 ani.
debitorul poate sa isi achite debitul si dupa termenul de prescriptie, dar de buna voie, odata platita datoria nemaiavand posibilitatea sa ceara returnarea sumei platite pe motiv ca , la data platii, aceasta era prescrisa, insa, daca debitorul nu plateste, creditorului nu i-au mai ramas caile legale obisnuite prin care poate pune in executare un titlu executoriu.:fight:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie dana131 dana131 Buna seara! EXISTA un termen pt prescriere cheltuielile de judecata reprezentand onorariu avocat ? sau se executa la nesfarsit ? va multumesc ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor catre asociatia de proprietari iulianis iulianis Buna ziua, As dori o parere intr-o speta intre as. de proprietari si persoana mea. Pe scurt: avem un proces pe rol, pentru o datorie aferenta perioadei ... (vezi toată discuția)
Datorie de 1500$ neincasata Getz Getz Nu stiu daca ma adresez in topicul in care trebuie insa am nevoie de niste informatii. In 1995 am imprumutat unei rude 1500$, s-au intcmit procese verbale de ... (vezi toată discuția)