avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... chemarea in judecata a fostului angajator pt neplata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

chemarea in judecata a fostului angajator pt neplata salariilor

As dori sa chem in judecata fostul angajator pt neplata salariului pe patru luni. dar am fost la ei sa ii intreb daca imi mai dau bani, si am ajuns la o intelegere adica am intocmit un proces verbal de esalonare a platilor salariale in trei rate cu trei termene de plata. primul termen a trecut si eu nu am vazut inca nici un ban.
Acest proces verbal incheiat intre mine si fostul angajator poate cantari in vreun fel in instanta?
Ce anume ma sfatuiti sa fac in acest sens?
va multumesc anticipat
Sa va adresati instantei de judecata.Procesul verbal incheiat face dovada ca sunteti ingaduitor si intelegeti problemele.
Daca aveti nevoie de precizari suplimentare vi pot oferi prin mail sau telefonic.
ce acte trebuie sa anexez cererii de chemare in judecata si care sunt pasii ce trebuie urmati.
adresa de e-mail este: costelmistreanu@yahoo.com.
va multumesc anticipat
Art.287 C.mun. prevede că : „Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare”. Această excepţie este instituită în scopul ocrotirii angajaţilor şi organizaţiilor sindicale, atât faţă de poziţia lor în proces cu angajatorul, cât mai ales faţă de împrejurarea că deciziile pe care le poate lua acesta din urmă (de imputaţie, de desfacere a contractului de muncă etc.) fac dovada în justiţie până la proba contrară.
Aşadar, în dreptul muncii regula este că sarcina probei îi revine angajatorului, indiferent de poziţia pe care acesta o are în proces, iar dacă el nu reuşeşte să facă dovada temeiniciei şi legalităţii măsurii luate, angajatul va avea câştig de cauză .

La cererea de chemare in judecata puteti anexa o copie de c.i.m., de pe decizia de incetarea a c.i.m. si de pe acel proces-verbal.
pt o cerere de preschimbare a termenului de judecata am vazut ca trebuie sa invoc si anumite motive.ce motive pot sa invoc si cu ce pot sa fac dovada motivelor respective?
trebuie probati de ce vreti un termen mai rapid. ...motive medicale, rate banci , etc.
Im i pare rau sa va spun dar , in Bucuresti nu aveti nici o sansa sa vi se admita, deoarece instantelel sunt supraincarcate ...am avzut cazuri grave respinse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare angajator judecata,cum procedez? florin1980 florin1980 buna ziua,povestea mea arata in scurt asa:in urma refuzurilor repetate de a executa unele ordine abuzive ale angajatorului,mi s-a desfacut CIM cu art.65(1).am ... (vezi toată discuția)
Codul muncii-ce articole trebuie scrise in cererea de chemare in judecata a fostului patron? dorudoru dorudoru In situatia de fata ? 1 ). Neplata salariilor-incepind din luna ,Aprilie 2011- pina in prezent Ce articol din Legea Codului Muncii trebuie invocat ? 2 ... (vezi toată discuția)
Nemotivarea contestatiei ramy84 ramy84 Angajatorul a emis o decizie de concediere disciplinara, cu art. 61 lit. a C. Muncii. Angajata a depus contestatie in instanta impotriva deciziei de ... (vezi toată discuția)