avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... activitate dupa pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

activitate dupa pensionare anticipata

am primit decizia de pensionare anticipata in luna aprilie 2010 .,dar nu am incetat activitatea. As dori sa intreb daca mai pot lucra pina la sfirsitul anului .decizia nu mi-a fost pusa in plata. lucrez in cooperatia mestesugareasca ,iar acum cu noile reglementari nimeni nu stie ce sa-mi raspunda ,Va rog sa-mi raspundeti daca mai pot lucra fara sa am vreo problema cu decizia sau daca exista alte reglementari pentru cooperatia mestesugareasca .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:57, 25 Mai 2010
Din momentul comunicarii deciziei de pensionare , raportul dvs de munca trebuia sa inceteze de drept ...persoanele pensionate anticipat nu pot cumula pensia cu salariul.
gavriloaiaelena a scris:
am primit decizia de pensionare anticipata in luna aprilie 2010 .,dar nu am incetat activitatea. As dori sa intreb daca mai pot lucra pina la sfirsitul anului .decizia nu mi-a fost pusa in plata.

Puteti sa lucrati fara probleme daca decizia de pensie nu a fost pusa in plata, deci nu cumulati pensia cu alte venituri. Ultimele modificari in domeniu nu au legatura cu situatia dvs.
1. Daca va simtiti in stare puteti sa lucrati oricat.
2. Cand doriti sa fiti in plata cu pensia duceti la Casa de Pensii adeverinta de incetare a raporturilor de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de pensionare! Victor26 Victor26 Am implinit 50 de ani. Am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta deoarece am handicap grav, dobandit in copilarie. Lucrez in mediul privat, in ... (vezi toată discuția)
Incetarea activitatii la pensia anticipata partiala zohnermariana zohnermariana As dori sa intreb daca ma pensionez la categoria Pensie anticipata partial se procedeaza la incetarea activitatii la firma la care lucrez in momentul de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala macvio53 macvio53 Am 56 de ani,si lucrez cu contract pe durata nedeterminata in aceeasi unitate de peste30 ani .Pe 1 iulie am fost chemata la R.U.pt. a-mi comunica sa ies la ... (vezi toată discuția)