avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constatarea dreptilui de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constatarea dreptilui de proprietate

Buna. De ce documente am avea nevoie pentru obtinerea Ordinului Prefectului pt. constatarea dreptului de proprietate pe un teren intravilan fara constructie pe el. ???
Cel mai recent răspuns: lordionis , utilizator 20:53, 28 Mai 2010
Cerere in acest sens si acte de proveninenta a ternului sau dint registrul agricol
=D>Multumesc...
Documente necesare:
- cerere;
- schita cadastra la pentru casa si teren aferent;
- extras registru agricol 1986-1990 si registru posesori 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilului;
- istori rol fiscal;
- acte stare civila solicitant/eventual certificat mostenitor (dupa caz);
- declaratii vecini cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din masuratori o depaseste pe cea din evidentele primariei.
Mai am 2 nedumeriri:

1.in cazul in care suprafata rezultata din masuratori o depaseste pe cea din evidentele primariei declaratiile vecinilor trebuie oblibatoriu facute la notar sau se pot tehnoredacta si semna de catre vecini?
2.Mai este o problema terenul acesta are mai multe denumiri, ar trebuii sa mergem iar la notar sa dam declarati cu privire la acest fapt si sa specificam toate denumirile acestuia?
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
lordionis, utilizator
Exista niste declaratii tip, care se dau la primarie, in fata secretarului UAT.
Ce denumiri poate avea un teren, altele decat cele de tarla si parcela???????

Alte discuții în legătură

Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)
Mostenire, drept de proprietate dumitrugj dumitrugj buna ziua , am si eu o intrebare :ma poate lamuri cineva cu privire la registru agricol,registru parcelelor cu pozitie,rol ,vecini cat are fiecare curti ... (vezi toată discuția)
Cum contest impozitul diferentiat pentru terenul agricol din intravilan, primii 400mp fiind incadrati la curti constructii conf art 465 lg. 227/2015 (cod fiscal)? cristiferus cristiferus Am solicitat si am primit de la Primarie un raspuns despre cum se calculeaza impozitul pe terenul agricol intravilan, impreuna cu calculatia detailata. In ... (vezi toată discuția)