avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, drept de proprietate

buna ziua , am si eu o intrebare :ma poate lamuri cineva cu privire la registru agricol,registru parcelelor cu pozitie,rol ,vecini cat are fiecare curti constructii si teren arabil,documente scoase din arhiva primariei (facute in anii "80) .Aceste inscrisuri cu schita aferenta fiecarui teren (repet scoase de la primarie) pot fi contestate ca nefiind reale? va multumesc
Cel mai recent răspuns: dumitrugj , utilizator 15:02, 11 Martie 2015
Inscrierea terenurilor pe categoriile de folosinta la registrul agricol s-a facut in anii 80 pe baza schitelor de la momentul respectiv.Inteleg ca sunteti si in posesia schitelor si cu terenurile vecinilor.Trebuie sa tineti seama de faptul ca probabil intr-o perioada asa mare de timp terenurile au fost instrainate, mai ales dupa anii 90 si au fost intocmite incepand cu anul 2000 carti funciare. De asemenea daca au fost efectuate constructii pe aceste terenuri, la eliberarea autorizatiei de construire s-a schimbat categoria de folosinta a terenului arabil in categoria de folosinta curti constructii.
da..va multumesc.In anul 1970 parintii mei au construit o casa pe acest teren care era din partea bunicii materne,si unul dintre vecini si a mutat abuziv gardul si a luat 52mp din acest teren.Titlu de proprietate e emis pe o suprafata gresita de 1400mp,in registru agricol figureaza cu o suprafata de 1870mp(suprafata care nu si a schimbat hotarele pana acum aprox 10 ani cand acel vecin a mutat abuziv gardul),iar in realitate au fost facute masuratori pt a putea face cadastru si sunt 1818mp.Ce se poate face pt a putea face pt a intra in legalitate?va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dumitrugj dumitrugj Buna ziua.as vrea si eu un raspuns daca ma poate ajuta cineva.va multumesc anticipat.Din registru parcelar facut in anii \\"80, cu schita, pozitie de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,drept de proprietate dumitrugj dumitrugj Buna ziua...am si eu o problema daca ma poate lamuri cineva...va multumesc anticipat...parintii mei au construit o casa in anul 1970 pe un teren de al bunicii ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate dumitrugj dumitrugj buna ziua.Am o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva.Pt a face cadastru pe un teren pe care este amplasata o casa si restul este teren arabil ,care sunt pasii ... (vezi toată discuția)