avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare -cumpare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare -cumpare?

Buna ziua! As dori sa va descriu si eu urmatoarea situatie, la care as dori un raspuns, va rog:In familia sotul meu, la bunicii paterni mai exact, existau doar 2 frati(socrul meu si fratele acestuia).Bunicul patern a decedat de mult, iar acum a decedat si fratele socrului meu, neavand mostenitori legali si nici sotie.Bunica sotului meu doreste ca proprietatea (casa ) sa ramana sotului meu.Care sunt pasii legali de urmat(succesiune intre bunica si socrul meu )si care este cea mai buna metoda (act de vanzare -cumparare ,donatie,etc),avand in vedere ca sotul meu mai are 2 frati plecati din tara, care insa peste ani se pot reintoarce.Multumesc mult si astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: mystycum , utilizator 11:59, 25 Mai 2010
Buna ziua !
Avand in vedere ca bunicul sotului a decedat, iar jumatate din casa este a lui, nu va ramane decat sa faceti iesirea din indiviziune pentru bunic, iar apoi partea de casa ce apartine bunicii ( inclusiv cu ceea ce mosteneste din partea bunicului) sa o vanda sotului dumneavoastra. Pentru partea din casa ramasa, ce va reprezenta rezerva succesorala( din partea bunicului decedat) a fratilor sotului , va trebui sa platiti catre acestia o sulta reprezentand valoarea cotitatii ce le revine de drept din casa( 1/8).
De asemeni puteti deschide succesiunea in fata notarului ( in termen de 6 luni de la decesul bunicului) si fratii sotului sa renunte expres la partea lor din mostenirea batranului, urmand ca bunica sa- i incheie sotului ulterior act de vanzare - cumparare pe partea ei( inclusiv cu ce mosteneste din partea bunicului, adica un sfert din jumatatea casei).
Va sfatuiesc sa va prezentati la un notar in acest sens.
Cu stima !
mystycum a scris:

Buna ziua! As dori sa va descriu si eu urmatoarea situatie, la care as dori un raspuns, va rog:In familia sotul meu, la bunicii paterni mai exact, existau doar 2 frati(socrul meu si fratele acestuia).Bunicul patern a decedat de mult, iar acum a decedat si fratele socrului meu, neavand mostenitori legali si nici sotie.Bunica sotului meu doreste ca proprietatea (casa ) sa ramana sotului meu.Care sunt pasii legali de urmat(succesiune intre bunica si socrul meu )si care este cea mai buna metoda (act de vanzare -cumparare ,donatie,etc),avand in vedere ca sotul meu mai are 2 frati plecati din tara, care insa peste ani se pot reintoarce.Multumesc mult si astept raspuns!

pe langa sotul dvs mai sunt si fratii lui deci vor fi mai multi rezervatari.
e greu de zis ce act ar trebui facut, in conditiile in care un mostenitor rezervatar poate ataca fara probleme.
Multumesc mult si o zi maxima sa aveti!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate dsmihalea dsmihalea Buna ziua Matusa mea care este vaduva are titlu de propietate pe 3 hectare de pamant doar pe numele ei.Ea mai are 2 copii si nu a facut succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! casa in care locuiesc de 30 de ani este a socrilor ... alexiastefania alexiastefania Bună ziua! Casă in care locuiesc de 30 de ani este a socrilor mei care au decedat. Recent a murit și soțul.meu. Are inca trei frați care locuiesc în ... (vezi toată discuția)
Succesine ion mirela ion mirela soacra mea a murit de 2 ani jumătate, iar socrul de 1 săptămâna. sotul meu mai are 4 frati cu care nu se înțelege, toti sunt împotriva noastră. noi ... (vezi toată discuția)