avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce aduce nou legea 83?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce aduce nou legea 83?

Buna ziua,
Ce aduce nou aceasta lege pentru regimul semideschis?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters125947 , utilizator 13:48, 27 Mai 2010
Si pentru regimul semideschis? Poate sa faca cerere sa treaca la regim deschis?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna,
Nu sunt de "specialitate" si ma intereseaza si pe mine subiectul..dar dupa cum spune "Schimbarea regimului de executare a pedepselor " eu cam asta inteleg..nu stiu insa daca aceasta cerere ar putea fi echivalenta cu cererea de eliberare conditionata! poate ne ajuta cu un raspuns un specialist!
Este echivalenta cererea de schimbare a regimului cu cea de eliberare conditionata?
Prin regim deschis ce se intelege mai exact?
Pana acum cererea de eliberare conditionata se facea dupa ce se executau 2 treimi din pedeapsa..acum se poate face dupa 1/4 din pedeapsa?
Multumesc!
Nu , aceste modificari nu privesc institutia liberarii conditionate ci se refera la posibilitatea schimbarii regimului de executare a pedepselor privative de libertate.
Regimul semideschis se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani. Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în interiorul penitenciarului, prestează munca şi desfăşoară activităţile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială sub supraveghere, în grupuri, în spaţii din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei.

@assi, este necesar ca modificarile sa intre in vigoare mai intai apoi condamnatul poate sa faca cererea .
Art. II. - In termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi, la propunerea ministrului justitiei, Guvernul va modifica, prin hotarare, Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.897/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 24 din 16 ianuarie 2007.
Art. III. - Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 627 din 20 iulie 2006, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, se va republica, dandu-se textelor o noua numerotare.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
ContSters47264, utilizator
Multumim pentru raspunsuri!
In concluzie practic nu ajuta cu nimic aceasta lege un arestat!
Nu?
Pentru ca si pana acum putea face acest gen de cerere doar ca acum este specificat in lege si dupa cat timp se poate face!
Trist!
Legat de cererea pentru eliberarea conditionata nu se aude nimic, nu exista nici un proiect care sa faca mai scurta perioada de asteptare pana la a avea dreptul sa fie facuta (mai mica de 2/3 din pedeapsa)?
Multumim!
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
ContSters125947, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare regim detentie eu76 eu76 Buna ziua, va rog sa imi spuneti in ce conditii se obtine schimbarea de regim de la semi-deschis la regim deschis pentru o persoana privata de libertate. ... (vezi toată discuția)
Schimbarea regimului melinaR melinaR Buna seara am si eu o intrbare daca judecatorul delegat si comisia nu schimba regimul de detentie poate cere instantei lucrul acesta dar nici instanta nu e ... (vezi toată discuția)
Contestatie de la conducerea penitenciarului Adyonela Adyonela Buna seara. As vrea sa stiu daca penitenciarul are dreptul de a contesta o hotarire aprobata de Judecatorul de serviciu, in privinta schimbarii regimului de ... (vezi toată discuția)