avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expert consilier...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expert consilier...

Partaj - faza expertize, partea adversa solicita un expert consilier, la termen, expertul desemnat de instanta motiveaza cererea de amanare prin faptul ca expertul consilier nu a luat legatura cu el pentru a face expertiza comuna.
Asa se procedeaza ?
Se face o expetiza comuna sau fiecare expert i-si face treaba?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:23, 26 Mai 2010
Acel expert consilier este un expert asistent care decat va asista la expertiza efectuata de expertul desemnat de instanta.
Nu se fac doua expertize.
In baza obiectivelor dispuse de instanta,cei doi experti urmeaza sa procedeze la verificare si intocmire raport de expertiza
Am inteles si multumesc pentru raspuns!
Dar, expertiza s-a facut, de catre expertul desemnat de instanta, partea adversa a formulat obiectiuni si la acest termen expertul desemnat de instanta ar fi trebuit sa dea raspunsul la acele obiectiuni.
Intrebarea mea: acest expert consilier ales ( dupa ce expertiza a avut loc) de partea adversa mai poate face expertiza din nou, cu citarea partilor, cu faza de teren, etc.?
Daca in urma obiectiunilor instanta a obligat expertul desemnat sa completeze expertiza cu obiective noi, atunci expertul asistent va continua a-l asista si la aceste noi obiective.
Lipsa acestuia de la expertiza poate amana expertiza in sine, dar poate fi si amendat de instanta pentru tergiversare nemotivata.
Nu s-au pus in discutie obiective noi, s-au contestat valorile si gradul de uzura calculate de expertul desemnat de instanta( fiind vorba de bunuri mobile). Mai concret, s-a cerut de catre instanta calculul gradului de uzura la o data fixa...Si mai concret: expertiza s-a facut in anul 2009, despartirea partilor s-a consumat in anul 2006 luna x, ziua z,expertul desemnat a calculat uzura la momentul la care s-a efectuat expertiza ( 2009) iar instanta a cerut uzura bunurilor mobile la data de z.x.2006...dupa nomenclator...La acest moment partea adversa a cerut expertul consilier...
Acum,ca avem mai multe date ale problemei,revin cu intrebarea:"acest expert consilier ales ( dupa ce expertiza a avut loc) de partea adversa mai poate face expertiza din nou, cu citarea partilor, cu faza de teren, etc.? "

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara auto playerzero playerzero Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamare corporala. Politia a dat un verdict la primele cercetari care spune ca persoana care m-a ... (vezi toată discuția)
Cine anunta expertul consilier? anniela anniela Buna ziua,dosar civil de partaj la care una din parti,nemultumita fiind de prestatia expertului desemnat de instanta, cere numirea unui expert consilier dupa ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)