avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am lucrat in irlanda 2 ani si 2 luni si nu am beneficiat de somaj in cel stat ,,ce trebuie sa fac mai departe,situatia asta este din noimbrie 2009 si pana in prezent nimic
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:51, 27 Mai 2010
1. Legea 76/2002 spune:
Art.18 (2) Asiguraţii pot fi:
...
b) cetăţeni români care lucrează în străinătate, în condiţiile legii;
...
2. Deoarece Normele de aplicare nu spun cum se procedeaza in aceasta situatie ar fi bine sa luati legatura cu Agentia de Somaj de care apartineti sa va spuna ce documente sa aduceti pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.

Interventie moderator:
:rtfm:
1. Pentru interventii pe aceeasi tema nu mai deschideti un topic nou. Folositi butonul "raspunde" si puneti intrebari in continuare.
2. Dupa ce ati pus intrebarea aveti rabdare pana va raspunde cineva. Suntem si noi ocupati, ca toata lumea, cu castigarea existentei si nu suntem toata ziua pe forum. Activitatea noastra aici este benevola si o facem pentru a juta pe cei ca dvs.
Multumesc pentru intelegere!
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Interventie moderator

@LILIANA MATEI

Va rog sa cititi si sa respectati regulamentul de postare in Forum. Mesajele dublate au fost sterse. Multumesc, o zi buna!

3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.


Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mihal mihal buna ziua , din 5 februarie 2010 nu mai lucrez , fiind pontat ca si concediu fara salariu,iar din data de 01.04.2010 am notificarea pentru somaj. As ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei Punk_Kitty Punk_Kitty Buna ziua, Ma numesc Aurel sunt nascut in 18.10.1950,actualmente sunt pensionat pe caz de boal gradul 2 avand o vechime in munca de 41 ani si 7 luni. Pensia ... (vezi toată discuția)
Reducere virsta pensionare datorata desfasurarii activitatii in grupa 2 munca alexandru crivat alexandru crivat multumiri pentru raspunsul la intrbarea mea anterioara+daca este posibila o lamurire suplimentara. Care este reducerea virstei de pensionare pentru cazul ... (vezi toată discuția)