avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... culoarea balconului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

culoarea balconului

Doresc o alta culoare pentru interiorul balconului decat cea aleasa de locatarii blocului in care locuiesc.Insa administratorul se opune.Va rog sa ma sfatuiti daca pot opta legal pentru culoarea pe care o doresc.
Va multumesc!
In interiorul balconului? Daca ati scris corect, alegerea este a dumneavoastra, nu a administratorului.
Balconul face parte din proprietatea dvs privata?
Daca balconul constituie parte exclusiva din proprietatea dvs ,administratorul nu are autoritatea si limita de competenta a se pronunta si a ridica pretentii asupra culorii pe care intelegeti sa o aplicati
In ce fel de bloc locuiti ,daca persista obligativitatea acordului locatarilor pentru colorarea interioara a peretilor?
Legea nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea activitatii asociatiilor de proprietari ,nu prevad competenta in sarcina administratorului a impune obligatii de genul celor mentionate de dvs
In baza unei autorizatii puteti schimba culoarea intregului imobil (a blocului).
Nu aveti nevoie de autorizatie daca este vorba de
e) zugraveli şi vopsitorii exterioare, dacă nu se modifica elementele de fatada şi
culorile clădirilor
; [art. 11 alin (1) lit e) din Legea 50/1991]
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
Puteti sa va vopsiti balconul pe dinauntru cum va doriti pe acea portiune....care nu se vede din strada. De ce? Fatada blocului este proprietate comuna, deci administratorul are atributii in aceasta privinta, el asigurand administrarea proprietatii comune. Daca fiecare proprietar si-ar vopsi peretele din balcoane in rosu, verde, albastru, negru, galben si nuante ale acestora....cam cum ar arata blocul Dv.?

In HG 1588/2007 Norma de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se spune:
..............
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
B Obligatii:
.......................
d) sa ia masuri, in cadrul asociatiei, pentru modernizarea, consolidarea, reabilitarea termica, precum si pentru cresterea performantei energetice a cladirii, dupa caz, potrivit prevederilor legale, si sa achite cota-parte din costurile aferente. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
elga50, moderator
margareta_1980 a scris:

Doresc o alta culoare pentru interiorul balconului .

Deci cum este, interiorul balconului ,apreciati ca reprezinta "Fatada blocului este proprietate comuna" ?

Alte discuții în legătură

Definirea proprietatii comune in acordul de asociere dorinah dorinah Buna ziua, Multumim pentru ca ne dati o mana de ajutor atunci cind suntem in impas. Va doresc sanatate si toate cele bune. Acum as dori sa ma lamuriti intr-o ... (vezi toată discuția)
In sarcina cui cade renovarea balcoanelor de bloc? Mitru Roxana Mitru Roxana Ciao! Stie cineva in sarcina cui cade renovarea (tencuirea si vopsirea) balocanelor care nu au fost inchise cu termopane? Trebuie sa suporte cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Modificare culoare tocarie anissia anissia am si eu o intrebare, am un apartament vechi in centrul capitalei care atunci cand l-am luat avea tocaria si balconul o culoare nedefinita, maro, bej, o noanta ... (vezi toată discuția)