avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... certificat concediu medical refuzat de serviciul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

certificat concediu medical refuzat de serviciul contabilitate

Are dreptul serviciul de contabilitate sa refuze preluarea unui concediu medical pe motiv ca va fi refuzat de casa de asigurari , pentru ca nu este corect completat? Medicul refuza sa faca corecturi spunand ca este corect completat. Eu ce fac?????
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:07, 26 Mai 2010
il puteti depune la registratura societatii cu nr. de inregistrare sau il puteti trimite prin posta cu confirmare de primire. serviciul contabilitate nu se poate subroga in drepturile si obligatiile casei de asigurari de sanatate si nici nu poate cenzura acest tip de acte.
Norma deaplicare a OUG158/2005 spune:
Art. 88. - În înţelesul prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, constituie refuzuri justificate la plata indemnizaţiilor următoarele situaţii:
a) nu se face dovada calităţii de asigurat pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate;
b) neîndeplinirea stagiului complet de cotizare, cu excepţiile prevăzute de lege;
c) necompletarea tuturor rubricilor din certificatul de concediu medical de către medicul care a eliberat/vizat respectivul certificat;
d) neprezentarea certificatului de concediu medical în termenele prevăzute de lege;
e) acordarea retroactivă a certificatelor de concediu medical în afara situaţiilor prevăzute de lege;
f) certificate de concediu medical ce depăşesc duratele maxime prevăzute de prezentele norme;
g) amânarea plăţii ca urmare a sesizării comisiilor care efectuează controlul, de către angajatorul care constată eliberări nejustificate de certificate de concedii medicale;
h) alte situaţii similare temeinic fundamentate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca cu timp partial ContSters402391 ContSters402391 Buna ziua,am si eu o intrebare: Prietena mea a fost internata o saptamana in spital si i s-a emis un concediu medical semnat si parafat de medicul specialist ... (vezi toată discuția)
Concediu medical takytaky1 takytaky1 Buna ziua.ar avea motiv să nu plătească medicalul un patron,daca este vb despre medical luat de la urgenta cinci zile(pacientul aj la urgenta de mai multe ... (vezi toată discuția)
Certificat medical refuzat la plata, sanctionare angajat mihab2001 mihab2001 Buna ziua, Va cer sfatul pentru urmatoarea situatie: o angajata insarcinata se afla in concediu medical (cod 01) de 2 saptamani (pana astazi). Colegii ... (vezi toată discuția)