am fost dat in preaviz de firma unde am lucrat ,si inceta preavizul dupa 20 zile ,asa stiu eu ca e normal sa-mi dea preaviz si cu un salariu conpensator ,cat am stat acasa in preaviz am gasit sa ma angajez cu contract dupa ce expira preavizul ,,,intrebare ,,cand am fost sa-mi iau decizia de incetare ,am fost in format ca mia prelungit ppreavizul cu inca 10 zile ,,este normal ,au spus ca este obligati de ,,itm,, si nu mai ma primeste acolo unde am vrut sa incep cu data respectiva dupa primul preaviz ,,cred ca nu este normal ce trebuie facut .,si ma pune sa-mi dau demisia si pierdsalariu compensator
Preavizul dvs inceteaza in data de 28.05.2010, intrucat nu se iau in calcul zilele de sambata, duminica si zilele libere legale.
Nu mai are cum sa va prelungeasca preavizul peste termenul de 20 de zile lucratoare.
am fost la firma sa iau drepturile salariale +tichetele de masa si decizia de incetare dar nu mi-au dat nimic pentru ca ma obliga sa semnez ca sunt de acord sa prelungeasca preavizul cu inca10 zile daca nu sa imi bag singura demisia;nu stiu cum sa procedez pentru ca pe data de 31 05 2010 trebue sa incep munca la cealalta societate pentru ca am semnat un precontract; ce se intimpla daca nu semnez nimic ,pot baga ei demisia in locul meu?pot figura in 2 intreprinderi in acelasi timp daca nu semnez nimic si imi incep munca in cealalta parte?va multumesc
1. Sesizati ITM cu toate aceste probleme.
2. Puteti sa incepeti serviciul la noul loc de munca. Codul muncii permite mai multe job-uri in acelasi timp.
3. Intre timp se rezolva si problema cu fostul angajator.Nu semnati nici o demisie.
sunt in preaviz dar prezenta mea nu este obligatorie intrebarea mea este daca in aceasta perioada ma pot angaja in alta parte si cu ce fel de fractiune de norma sunt platita
Poti avea doua locuri de munca. Doar daca doresti acest lucru. Cel mai probabil societatea cauta o solutie de a nu va da drepturile care va revin, ca, in situatia in care nu va prezentati la munca, sa va desfaca contractul pe indisciplina si sa nu beneficiati de acele drepturi, deoarece daca mergeti in continuare la munca ar fi ca un accept tacit.Parerea mea e sa calculati exact cele 20 zile lucratoare , iar daca sunt asa cum spun in decizie, nu semnati nici un act. Faceti o plangere la ITM, desi acolo va spun sa asteptati 30 zile pentru raspuns, ca asa prevede legea, cum mi s-a intamplat mie,si in cel mai rau caz sa ii amenintati ca ii actionati in instanta in caz ca nu repecta legea. Cereti sa va faca o copie dupa acea instiintare ,fara sa semnati cumva ceva,sa va consultati cu un avocat, sau sa se prezinte cu ea, la ITM IMPREUNA CU DUMNEAVOASTRA.Solocitati in scris, cu numar de inregistrare, sa se prezinte la ITM impreuna cu dumneavoastra. S-AR PUTEA SA AVETI NEVOIE IN INSTANTA.
Preaviz
Lary_13
Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)