avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bilete la ordin girate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bilete la ordin girate

Am urmatoarele doua probleme :
1. societatea A a achizitionat de la societatea B niste materiale. Societatea B avea de plata la societatea X o anumita suma de bani.Soc. A a dat bilet la ordin catre soc X , cu girare catre soc B, suma de bani care A era datoare lui B ( mai mica decat datoria lui B catre X). In actele contabile apare acum X ca furnizor debitor cu aceasta suma. Spuneti-mi daca este corect si cum as putea stinge aceasta problema.
2. soc A a primit de la soc M un bilet la ordin care a fost girat catre soc B cu plata catre soc N. In actele contabile apare in continuare M ca client debitor. Este corect ? Cum se poate rezolva ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 18:16, 31 Mai 2010
Remus47 a scris:

Am urmatoarele doua probleme :
1. societatea A a achizitionat de la societatea B niste materiale. Societatea B avea de plata la societatea X o anumita suma de bani.Soc. A a dat bilet la ordin catre soc X , cu girare catre soc B, suma de bani care A era datoare lui B ( mai mica decat datoria lui B catre X). In actele contabile apare acum X ca furnizor debitor cu aceasta suma. Spuneti-mi daca este corect si cum as putea stinge aceasta problema.

in contabilitatea cui se pune problema modului de inregistrare?
in contabilitatea lui A, furnizorul ar trebui sa aiba sold 0.
in contabilitatea lui B, clientul A are sold 0 si furnizorul X soldul = diferenta dintre cele 2 datorii
in contabilitatea lui X, B figureaza ca un client cu soldul = diferenta dintre cele 2 datorii

2. soc A a primit de la soc M un bilet la ordin care a fost girat catre soc B cu plata catre soc N. In actele contabile apare in continuare M ca client debitor. Este corect ? Cum se poate rezolva ?

aceeasi problema: despre a cui contabilitate este vorba? A,M,B sau N?

@cory768 are drptate.
1. A compenseaza suma cu B ; B cu X
2. A cu M ;M cu B si B cu N in limita sumei
daca sunteti A , cum banuiesc , asa trebuia sa procedati . stornati inregistrarile gresite si inregistratile pe cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin girat marichuy marichuy Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie si nu stiu cum este legal in privinta biletelor la ordin girate. am girat un bilet primit de la un client la ... (vezi toată discuția)
Bo primit de la furnizor si girat catre client id_alyna id_alyna Scuzati, va rog. In titlu am vrut sa spun de fapt BO primit de la client si girat catre furnizor. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am un BO de la ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin girate croitoru raluca croitoru raluca buna ziua cum inregistrez in contabilitate biletele la ordin girate ? va prezint urmatoarea situatie : avem un contract de subantrepriza am primit ... (vezi toată discuția)