avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redobandire act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redobandire act de proprietate

Buna ziua,

In urma procesului de succesiune, realizat la tribunal si nu la notar public, mama mea a primit un act de prorietate pe un teren agricol in anul 2010. Cel care a deschis judecata a reusit sa sustraga actul mamei de proprietate si acum ii cere bani pentru a i-l inapoia. Acesti bani ii pretinde ca si cheltuieli de judecata, desi mama mea nu s-a opus succesiunii, ci fratele ei care nu a vrut sa dea actele originale ale prorietatii supuse succesiunii.
Am mai multe intrebari:

Cum poate sa constranga aceasta persoana sa-i inapoieza actul?
De unde poate sa scoata un alt act de proprietate?
Daca aceasta persoana cere bani pentru cheltuielile de judecata nu trebuia sa ceara la deschiderea procesului impartirea cheltuielilor de judecata cu cei care s-au opus succesiunii?

Va rog mult sa ma ajutati cu o indrumare. Aceasta persoana cere multi bani pentru cheltuieli de judecata a unei succesiunii pentru un teren de o valoare relativ mica ( < 5000 euro) si in conditiile in care au fost 7 mostenitori.

Va multumesc pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 10:45, 28 Mai 2010
Sustragerea unor inscrisuri poate intruni elementele constitutive ale infractiunii de furt conform art. 208 alin 2.
Cheltuielile de judecata trebuiau pretinse in instanta, de partea care a castigat procesul .
Nu am inteles in ce consta actul de proprietate al mamei dvs.
Ati mentionat "in urma procesului de succesiune, realizat la tribunal si nu la notar public, mama mea a primit un act de prorietate pe un teren agricol in anul 2010", ceea ce ma face sa cred ca este vorba de o hotarare judecatoreasca.
In functie de ce anume act de proprietate vorbiti, va pot explica pasii care trebuiesc urmati.
In situatia in care este vorba de o hotarare judecatoresca puteti obtine o copie de la instanta care a pronuntat respectiva hotarare.
Multumesc pentru raspunsuri.

Actul de proprietate l-a obtinut prin hotarare judecatoreasca.
Mama spune ca in act se specifica ca nu se pretinde cheltuieli de judecata.

sa inteleg ca in urma unei sentiinte ati obtinut o parcela de teren agricol aflata pe un Titlu de proprietate. (sentinta nu poate fi inscrisa in CF fara Titlu de Proprietate)...

Daca este asa, puteti obtine "sentinta" de la judecatorie si o copie certificata a Titlului de proprietate de la OCPI din judetul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate anasm anasm In 1964 o persoana a dobandit cu titlu de drept de folosinta gratuita fara termen(ca urmare a unei despagubiri) dr. de proprietate asupra unui teren, pe care ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate cteodorescu1987@yahoo.com cteodorescu1987@yahoo.com Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste un titlu de proprietate detinut de unchiul meu. In urma unei succesiuni in instanta, un teren arabil a ... (vezi toată discuția)
Problema cu intabularea pe baza certificatului de mostenitor alina101 alina101 As dori sa stiu daca intabularea se poate face pe baza certificatului de mostenitorin urmatoarea situatie: Mama mea este mostenitoarea bunicilor mei din 1990 ... (vezi toată discuția)