As avea o intrebare,daca parintii sotului meu au cumparat un apartament in urma cu 25 de ani si dupa moartea acestora (9 ani )nu s-a dezbatut masa succesorala , avand in vedere ca noi am adus imbunatatiri apartamentului si doar noi locuim acolo ocupandu-ne de toate problemele, as vrea sa stiu daca putem castiga dreptul de proprietate prin uzucapiune si daca da in ce conditii si dupa cat timp.
Va multumesc,
Nu este nici acum tarziu sa dezbateti succesiunea , urmand sa faceti dovada fata de ceilalti succesibili a aportului adus la sporirea valorii apartamentului si va recuperati aceste invesitiii. Nu intruniti conditiile necesare pentru a uzucapa deoarece ar fi fost necesara o poseie indelungata, de 30 de ani.
In opinia mea nu aveti posibilitatea invocarii uzucapiunii de 30 de ani, motivat de faptul ca sotul dvs este mostenitorul parintilor sai, deoarece a acceptat in mod tacit succesiunea chiar prin faptul locuirii in apartament.
Va sugerez sa dezbateti succesiunea, chiar daca trebuiesc achitate taxele aferente.
Chiar si in cazul invocarii uzucapiunii in instanta, taxa de timbru este destul de mare si oricum, trebuie sa va judecati in contradictoriu cu mostenitorul proprietarilor care este sotul dvs.
Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca in urma dezbaterii succesiunii proprietarul apartamentului va fi sotul dvs, apartamentul devenind bunul sau propriu.
Av. Mihai Vaduva
Succesiune
teo2304
buna ziua,
as dori sa-mi raspundeti la o intrebare.Daca in urma parintilor a ramas mostenire o casa si 10 ari teren,succesiunea nu s-a facut dar unul dinter ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire
tex
Detin un teren si o casa, ramase mostenire de la parinti,pentru care platesc toate taxele si impozitele incepind din anul 1975 si pina in prezent. Mentionez ... (vezi toată discuția)