Buna ziua.
Am fost naiva pana acum (am crezut in sefi ca va fi bine) si intr-un final am ajuns in instanta cu dosar penal conform art 215 al 1.3.4 di cp si art 41 al 2 din cp.Nu am beneficiat de nimic si sunt in aceasta situatie . Va rog daca cunoasteti ce mi se poate intampla si cum se poate solutiona.
In cazul inselaciunii nu exista pedeapsa alternativa cu amenda. Doar cu inchisoarea, care poate fi cu executare intr-un loc de detentie sau , daca instanta va considera ca pedeapsa isi poate atinge scopul , sa va aplice o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.( adica sa stati acasa si sa ispasiti pedeapsa, insa cu respectarea anumitor conditii impuse de lege) . Conteaza foarte mult ce probatorii exista la dosar, conteaza de asemenea si sa aveti o aparare buna. Pedeapsa pana la maximul special adica maximul prevazut de art 215 C. penal si la care instanta poate , in mod facultativ, sa adauge un spor de pana la 5 ani.Insa ar fi putin probabil totusi , decat cine stie..daca infractiunea pe care ati comis-o a produs consecinte deosebit de grave...
In situatia infractiunii mentionate ,legal,nu exista prevazut amenda
Instanta suverana in solutionare,va aprecia in raport de probele administrate circumstantele,consecintele,in raport de care se aplica si sanctiunea
Inca o rugaminte :daca procurorul a dat rechizitoriu si a schimbat incadrarea la inselaciune in forma continuata se mai poate face ceva SI DACA AR FI BINE PENTRU MINE SA NU MA PREZINT IN INSTANTA LA DATA CITATA PT CA E FOARTE APROAPE SI NU AM APARARE SAU E MAI BINE SA MERG SI SA CER AMANARE PANA IMI GASESC APARARE SAU SA IAU DIN OFICIU. VA MULTUMESC LA TOTI PT RASPUNSURI
Nici sa nu va ganditi sa nu va prezentati la instanta! Va duceti la primul termen si solicitai amanarea cauzei pentru a va angaja un aparator ales. Daca este primul termen de judecata instanta va va acorda acest termen fara discutii! Intre timp aveti posibilitatea sa va ganditi bine daca va angajati avocat sau ramaneti cu cel din oficiu; decizia va apartine, dar este de retinut ca, de regula, intre cele doua tipuri de aparare sunt diferente majore!
Asa cum aratau si colegii mei, fiind un dosar destul de complex, nu se poate intui de pe acum (in lipsa datelor concrete), care va fi solutia finala; poate fi achitarea, o pedeapsa cu suspendarea sau chiar una cu executare, in functie de mai mlulte criterii!
Succes!
Neprezentarea dvs in instanta ar putea fi apreciata drept lipsa de respect fata de instanta
Se impune sa va asumati responsabilitatea sa va prezentati la termenul comunicat si sa solicitati amanare pentru angajare aparator
Cumularea faptelor
misu83
Anul acesta a inceput sa se judece pe fond dosarul meu din 2014 in care sunt invinuit pt conducere fara permis de conducere auto.Tot anul acesta in vara am ... (vezi toată discuția)