avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... metode de recuperare a banilor de la angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

metode de recuperare a banilor de la angajator

Sunt angajata cu CMI pe perioada determinata, in cadrul unui proiect cu finantare europeana. Din luna decembrie 2010 nu am mai primit banii, pe motivul ca nu au primit banii de la fonduri. La sfarsitul lunii iunie se termina contractul de munca si respectiv proiectul. Cum pot sa-mi recuperez acesti bani de la angajator? Daca se termina acest proiect mai pot da in judecata angajatorul, sau ce alte cai sunt? Va rog sa ma sfatuiti ca am auzit multe variante pana acum, dar tot nu stiu care e cea corecta. Multumesc!

PS. Nu am mai fost anagajat pana acum, la aceasta firma mi sa- facut cartea de munca, dar eu nu am trecuta functia de baza, am vazut cand am primit fisa fiscala. Pot fi anagajata intr-un sg loc dar fara sa ma functia de baza trecuta? adica ce consecinte pot exista?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:43, 26 Mai 2010
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa sesizati ITM- ul in acest sens si./ sau sa actionati in instanta angajatorul. De asemeni va sfatuiesc sa va asigurati apararea prin avocat( in cazul actionarii in instanta ).
Cu stima !
Va multumesc pentru raspuns, insa as vrea sa stiu daca pot sa dau angajatorul in judecata si dupa terminarea contractului? Faptul ca proiectul este finantat cu fonduri europene reprezinta un caz aparte? Se poate sa nu mai fie posibil sa dau in judecata dupa finalizarea proiectului? Timpul - aceasta este "buba". Exista un termen limita de chemare in judecata? Si inca o intrebare: Acest proces se judeca la urgenta, sau pot sa stau cu anii prin tribunale?
V-as fi tare recunascatoare daca ati mai gasi putin timp pentru a ma lamuri.
Termenul pentru depunerea actiunii in instanta este de maxim 3 ani de zile si incepe sa curga de la data de cand trebuia sa va achite salariul.
Intr-adevar, lteoretic, itigiile de munca au un regim special, dar din cauza suplagomerarii instantelor se pierde ceva timp cu solutionarea lor.
Depinde cu cine aveti semnat contractul de munca. Pe acest atrebuie sa-l dati in judecata. Din experienta proprie va spun,ca daca sunteti personal contractual la o autoritate publica , sesizarea la ITM nu ajuta, deoarece NU SE BAGA.
In genera CIM pe astfel pe proiacte sunt semnate cu autoritatea publica. Daca mai este si pe periaoda nedeterminata, este clar ca faptul ca se incheie proiectul nu are nici o importanta , desi toate autoritatile publice sustin ineptia asta si pe urma se vaita ca nu mai au specialisti pentru derularea de proiecte europene si pierdem banii#-o...In acest caz autoritatea publica are intreaga responsabilitate pentru plata salariului . Dat-i urgent in judecata, sfatul meu pana se termina proiectul , chemati in garantie si finatatorul ( ;))..chiar daca va fi scos pana la urma...credeti-ma sunt multi care au castigat in asemenea cauze...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract neonorat drept autor vasile cel mare vasile cel mare Am un contract de drept de autor cu o firma de managemet, care a realizat un proiect pentru fonduri europene la o comuna. Termenul de plata a trecut de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Probleme in cazul a doua cim cu norma intreaga, unul finantat din fonduri europene? TeodorG TeodorG Buna ziua O cunostinta ma intreaba daca, avand deja un CIM cu norma intreaga la un angajator (domeniu IT), poate semna un al doilea CIM cu alt angajator (o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu salarizarea Arnisia Arnisia Buna ziua. Lucrez in cadrul unui ONG pe fonduri europene, mai precis pe un proiect POSDRU. ONG-ul desfasurand in paralel mai multe proiecte POSDRU. Nici eu ... (vezi toată discuția)