avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divorti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divorti

buna ziua,sotia a bagat divortul,dar eu nu vreau sa divortezi,motivul divortului este ca am facut scandal ca am fost baut si sunt cam gelos si am lovit pe sotie ,ea a scos adeverinta de la med. legist.si nu vrea sa mai stea cu mine,nu am locuinta in comun,nici copiii .atit avem in comun ca am facut reparatii in casa din banii scos din banca pe numele sotiei pe 10 ani si de doi ani platim ratele.intrebarea este :ne divorteaza si daca eu nu vreau,si daca nu ma prezint la proces ,siasi vrea sa stiu da ma poate da afara din casa ca e pe numele ei,si cat bani trebuie sa-mi dea dupa divorti,
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:39, 27 Mai 2010
Buna ziua !
Avand in vedere ca nimeni nu poate fi tinut cu forta si coroborand aceasta cu situatia dumneavoastra de fapt, sigur divortul se va pronunta si fara acceptul unei parti. Celelalte probleme adiacente privind imparteala bunurilor comune si evacuarea din locuinta sunt clare, avand in vedere ca locuinta este pe numele sotiei, nefiind bun comun. In acest sens sigur veti fi evacuat, urmand ca pentru tot ceea ce probati ca fiind contributii ale dumneavoastra, sa fiti despagubit.
Cred ca cel mai bine ar fi sa incercati sa va impacati si sa va schimbati ( daca se mai poate) atitudinea unul fata de celalalt, in sens pozitiv.
pentru ca ati lovit-o pe sotie s-ar putea sa depuna si plangere prealabila si sa va mai treziti cu vreo masura de siguranta de interzicere de a mai revini in locuinta familiei ceea ce nu v-ar strica...un barbat care loveste o femeie nu mai e barbat in viziunea mea!!!(asta sa va fie o dojenire si o invatatura de minte!)
multumesc pentru raspuns,asi vrea sa mai stiu cit bani ar trebui sa mi dea sotia ca am scos din banca 120.000.lei in 28 mai 2008 si pana 20 mai 2010 am platit rata lunara de 242lei ,adica de doi ani platim impreuna rata ramane ei ca e pe numele ei si dupa divorti si mai are de platit pana in mai 2018 si a pus casa in garantie.asi vrea sa mai stiu ca am cumparat un laptou pentru sotie in rate pe numele meu ca drept cadou de 8 martie si de ziua ei .pot sa cer inapoi si sa platesc ratele incontinuare ca nu vrea sa-dea zice ca cadoul nu se da n-apoi si nici nu intra la impartiri de bunuri nici nu avemi alceva de impartit.
deci...bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune indivize...se pot divide doar in urma scoaterii acestora la licitatie si impartirea sumei de bani in 2...ceea ce aveti dumneavoastra inainte de casatorie este exclusuv al d-voastra daca nu ati trecut nimic pe numele dansei...ceea ce a avut ea este exclusuv al ei daca nu a trecut pe numele d-voastra...deci ceea ce ati dobandit in timpul casatoriei se imparte la 2...pe calea amiabila sau judiciara...mult succes!
In ceea ce priveste divortul, chiar daca dvs. sunteti sau nu de acord si chiar daca nu va prezentati la proces, casatoria dvs. se va desface in conditiile in care sotia dvs. va proba in fata instantei ca exista motive temeinice de desfacere a acesteia si ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate.
Da , va poate evacua din imobilul sau, insa legal numai in baza unei hotarari de evacuare definitiva si irevocabila.
In ceea ce priveste suma de bani pe care ar trebui sa o primiti aceasta va putea fi stabilita in cadrul unui proces de partaj judiciar ( in cazul in care nu va intelegeti pe cale amiabila), ea fiind materializata in contravaloarea dreptului de creanta pe care il aveti la imbunatatirile aduse imobilului bun propriu al sotiei, acesta urmand a fi stabilit in functie de contributia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj Gabriel Nita Gabriel Nita Buna ziua! Am si eu o intrebare! Sotia a cerut divortul, dar la notar! Eu nu am fost de acord cu acest lucru si i-am cerut sa mearga in instanta, mai ales ca ... (vezi toată discuția)
Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care ... alex201888 alex201888 Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care am achizitionat-o inainte de casatorie, prin credit PC, durata 25 ani, deci este bun propriu. ... (vezi toată discuția)
Actiune partaj , va rog un sfat ! ContSters209583 ContSters209583 Stimati forumisti , am nevoie de sfaturile / indrumarile voastre . Problema ce ma framanta este urmatoarea : Detin impreuna cu sotia mea un apartament ... (vezi toată discuția)