avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident de motocicleta si proces penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident de motocicleta si proces penal

buna ziua! prietenul meu a avut un accident in urma cu 2 ani soldat cu o victima care a decedat ulterior.victima era un pieton care se afla in traversare intr-un loc nepermis iar prietenul meu se afla in depasire la momentul respectiv si a depasit viteza maxima legala admisa in zona respectiva. acum dupa 2 ani a inceput procesul penal si am primit si rezultatul expetizei care ii gasea pe ambii vinovati.ce s-ar putea intampla cu el in urma sentintei?are voie sa paraseasca tara pe perioada procesului?considerati ca are nevoie de avocat si daca da se poate sa fie din oficiu?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Victor Tindeche , Expert judiciar 00:06, 9 Iunie 2010
Solicitati o expetiza criminalistica a accidentului a carei contravaloare va obligati sa o achitati. Daca pana la urma se dovedeste a fi o culpa comuna atunci 50% din despagubirile solicitate vo fi suportate de asigurator (in cazul in care aveti RCA), dac este culpa exclusiva a pietonului atunci nu trebuie sa platiti decat daca doriti sa faceti un gest crestinesc.
si se mai poate face acum expertiza de care spuneti, dupa 2 ani? nu stiu care este procedura, dar ma gandesc ca in perioada asta puteam sa fi vandut motocicleta, in aceasta perioada am reparat-o partial, nu era necesar la evaluarea daunelor sa se fi facut aceasta expertiza de care spuneti de atunci cand era facuta praf?
Sigur ca se poate, exista doar un dosar, proces verbal de constatare la fatza locului, foto operativ judiciare, schitza, masuratori, declaratii ale conducatorilor, martorilor (daca au existat), certificate medico legale etc , se poate cere si expertiza medico legala pe baza actelor medicale si examinarea partilor vatamatere. Se poate solicita reconstituire daca se considera necesar.
Expertiza criminalistica nu este pentru evaluarea daunelor ci pentru stabilirea imprejurarilor in care a avut loc accidentul, dinamica, viteza , locul impactului, posibilitatile de evitare. Pe baza acestor expertize organul judiciar va stabili vinovatia si cat anume din gradul de gulpa revine fiearei parti implicate in accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victima - respingere solicitare contraexpertiza, mijloace legale de obtinere alexadana alexadana Buna seara.Ma numesc Dana si va rog sa imi raspundeti la citeva intrebari,dupa ce o sa va descriu ce s-a intimplat.In seara zilei de 31.08.2012 in jurul orei ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala exxelar exxelar Buna ziua, In urma cu aproximativ 9 luni am fost implicat intr-un accident rutier, am lovit un pieton care trecea neregulamentar strada. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)