avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi asupra copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi asupra copilului

Buna,
Recent eu si sotia mea ne-am despartit, ea avea un copil dintr-o alta casatorie, care a fost trecut ulterior pe numele meu, nu a fost adoptie inca, acum ca ne-am despartit eu am vreun drept legal asupra copilului, chiar daca nu sunt tatal biologic al fetei, iubesc foarte mult acest copil, momentan mama ei nu vrea sa ma lase sa o vad, vrea sa plece din tara cu ea. O pot impiedica intr-un fel, sa nu plece si daca o pot obliga cumva sa pot vedea fata. Tatal biologic nu il intereseaza situatia copilului si nu si-a cerut nici un drept asupra lui.
Cel mai recent răspuns: cocancl , utilizator 14:24, 17 Iunie 2010
Aveti doua variante, insa dvs, optati pentru cea pe care o doriti.Astfel, fie solicitati in cadrul procesului de divort incredintarea minorei si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere in favoarea acesteia si in subsidiar in situatia in care nu va este incredintata minora stabilirea unui program de vizita al acesteia, sau numai stabilirea unui program de vizita minor.
In ambele variante, daca aveti calitatea de parat, va trebui sa formulati o cerere reconventionala cu aceste solicitari.
Cu evaluarea psihologica, raspunsul este nu, insa puteti aduce alte probe, inscrisuri si martori daca sunt probleme in acest sens.
Ar cam trebui sa contactati un avocat, ca imi cam pare ca e copilul dv., legal...
Oricum, in functie de actele alea de la primarie se desfasoara totul, asa incat ar trebui sa clarificati intai ce sunt ele.
actele respective sunt din pacate numai de trecere pe numele meu, prin acordul partilor, inca procesul de adoptie (infiere) nu a fost efectuat, anul acesta trebuia sa demaram procesul de adoptie, ca tatal biologic sa nu mai aiba nici un drept legal, si pentru aceste acte de trecere de pe numele avut anterior la nastere, s-au facut in fata notarului cu acceptul inscris al tatalui biologic, si cerere in scris a mamei ca doreste acest lucru.
Deaceea intreb daca legal am vreun drept. Nu s-a facut adoptie a minorei de catre mine prin hotarare judecatoreasca, numai trecere pe numele meu prin acordul tatalui si mamei biologice a minorei, Daca am acest drept da voi contacta un avocat, daca legal nu am nici un drept atunci, nu are rost, eventual sa ma multumesc doar ceea ce va hotara instanta. Tin sa specific ca nu este numai din interes sentimental, ci si din mediul in care se afla deja fica mea, si in care va creste, Odata ce totul se bazeaza in mare parte pe alcool. in acea locatie sau sub tensiune psihica.
Am fost la un avocat, din pacate nu am nici un drept legal asupra copilului, din pacate, nici macar dreptul la vizita din pacate.
Multumesc tuturor pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita elkahlout_roxana elkahlout_roxana in urma divortului, am hotarare definitiva si irevocabila prin care fetita mea imi este incredintata. in acest caz se intelege ca exista un program de vizita ... (vezi toată discuția)
Lipsa dovezii unui domiciliu stabil mama simonaionescu simonaionescu acum o luna de zile fratele meu si-a surprins sotia cu un alt barbat ,motiv pentru care au hotarat de comun acord sa se desparta Mentionez ca ei aveau doi ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizita la copil pup_me pup_me Buna ziua , as avea o rugaminte daca ati putea sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatorul caz : fratele meu are o fetita de 5 ani , este recunoscuta de ... (vezi toată discuția)